Bir başkaşehir

İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilecek Türkiye'nin en büyük şehir planı, konutlarıyla da dikkat çekecek. Makro- Akyapı'nın imzasını taşıyacak olan konut projesi, 10 bin TL peşinatla satılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 00:00
Bir başkaşehir

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en büyük ölçekli şehir planının hayata geçirileceği İstanbul Başakşehir'de, Makro-Akyapı Ortak Girişimi yeni bir projeye imza attı. 60 bin metrekare alan üzerinde kurulacak şehir planının içinde yer alacak konut projesi için, Makro-Akyapı Ortak Girişimi ön başvuruları almaya başladı. Proje, Emlak Konut GYO Gelir Paylaşımı esaslarına göre satılacak. 10 bin TL peşinatla KDV dahil 2 bin 650 TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla sunulacak olan daireler, doğrudan satış yöntemiyle alıcıyla buluşacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerde konutların bulunduğu projenin, 2017 yılına kadar tamamlanması amaçlanıyor.

YÜKSEK PRİM VAADİ
Makro-Akyapı İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Başakşehir'in yeni merkezinde başlayacakları projede metrekare fiyatlarının 2 bin 650 TL'den başladığını belirterek, projenin kısa zamanda çok yüksek prim yapmasını beklediklerini söyledi. Teslim ettikleri Bahçetepe ve Mavera Başakşehir projelerinde, ilk konut alanların yatırımlarının 2 yıl içerisinde yüzde 80 ile yüzde 100 arasında prim yaptığının altını çizen Uyan, bu projede de benzer bir talep ve prim oranını yakalayacaklarına inandıklarını kaydetti.

TAKSİM MEYDANI'NIN İKİ KATI
Yıl sonuna kadar yapımına başlanması planlanan Bahçeşehir'in şehir planı, 60 bin metrekarelik alanıyla Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak. Projede, Başakşehir'deki kamu kurumları ve 368 bin metrekare büyüklükte botanik park, 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, on binlerce araçlık otopark, kongre ve sergi merkezleri, aktivite ve spor alanları, 5 bin kişilik cami, metro, tramvay ve İETT durakları yer alacak.

Özlem KAMER TERCANLI