Cep katkısıyla ucuz elektrik

Elektrik faturalarını düşürmek isteyenler, pazarlık yaparak, istediği şirketi seçebilecek. Akıllı sayaçlar, uzaktan telekom teknolojisiyle okunabilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2014 Güncelleme 21 Ekim 2014, 00:00
Cep katkısıyla ucuz elektrik

İÇİNDEKİLER

Avea ev sahipliğinde, Kolin Grup CEO'su Cantekin Dinçerler ile Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun'un katılımıyla gerçekleşen toplantıda telekom ve enerji şirketlerinin işbirliği konuşuldu. Tüm sektörlerde mobil teknolojilerin önemine dikkat çeken Avea CEO'su Erkan Akdemir, "Sunduğumuz takip sistemleriyle enerjinin doğru tüketilmesine ve ithalatının düşürülmesine yardımcı oluyoruz. Hizmetlerimiz zaman ve maliyetten tasarruf elde ettirirken kârlılığı da artırıyor. Uzaktan takiple şirketler kayıp kaçaklarını düşürürken, cari açığın azaltılmasına da katkı sağlıyorlar. Enerji kayıplarının reçetesi uzaktan sayaç okuma. Avea olarak biz de bu dönüşümün aktif oyuncusuyuz" dedi.

SAYAÇ DEĞİŞİMİ
Kolin Grup CEO'su Cantekin Dinçerler ise telekom ve enerji sektörlerinin en çok kesiştiği alanın dağıtım olduğuna dikkat çekerek, "Telekom operatörleriyle en yaygın ortak işbirliği alanımız ise sayaç okuma. Tüketim bilgisi, faturalar ve kâr/zarar sayaçta bittiği için; bu konunun çok kritik bir önemi var. Bunun bir sonraki aşaması sayacın evin içine konması ve evdeki elekrikli cihazlarla haberleşmesi. Bu noktada da telekom şirketlerinin Ar-Ge'si önem kazanıyor. 2016'dan sonra artık tüketici istediği şirketten elektriğini alabilecek. Rekabet artacak" diye konuştu.

3 ŞART VAR
Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun ise şu anda serbest tüketici olmanın kolay bir işlem olduğunu belirterek, "3 şart aranıyor. Birisi en az 150 liralık fatura ödemek ya da bu kadar elektrik kullanmak, elektronik sayaca sahip olmak ve dağıtım şirketine borcu olmamak. Bunları sağlayan bir tüketici istediği şirketten enerjisini pazarlık yaparak alabilir" dedi.