Emekliye vergi muafiyeti gelsin

'Yıllarca vergimizi verdik, artık rahat etmek istiyoruz' diyen emeklilerden çağrı var: Engelliler gibi biz de MTV ödemeyelim. Emlakta da sınır kalksın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2014 Güncelleme 11 Ekim 2014, 02:08
Emekliye vergi muafiyeti gelsin

İÇİNDEKİLER

Emekliler, seslerini TAKVİM aracılığıyla duyuruyor. Sorunlarını, taleplerini gazetemize iletiyor; biz de sayfalarımıza taşıyoruz. Emeklilerin otomobil alımında, akaryakıtta ve telefon faturalarında vergi indirimi beklentisini, dün sayfalarımıza taşımıştık. Vergi ile ilgili talepler bunlarla sınırlı değil. Emekliler; Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Emlak Vergisi'nde ise muafiyet istiyor.

2 EVİ OLAN DA VERMESİN
Engellilerin araçlarına sağlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi muafiyetine dikkat çeken emekliler, "Bizler de Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyelim" diyor. Tek evi olan emeklilerin Emlak Vergisi ödemediğini belirten okurlarımız, bu düzenlemede de ev sınırlamasının ve çalışma şartının kaldırılmasını talep ediyor. Emekliler, "Ev sayısı sınırlaması olmadan tüm emeklilere Emlak Vergisi muafiyeti getirilsin. 2 evi olan emekli de Emlak Vergisi ödemesin" ifadesini kullanıyor.

ARTIK RAHAT EDELİM
Bekledikleri vergi düzenlemelerinin yaşam kalitelerini yükselteceğini belirten emekliler, şunları kaydediyor: "Ömrümüzün büyük bölümü çalışma hayatıyla, hesap-kitap yapmakla geçti. Artık belli bir yaşa geldik. Bundan sonra rahat edelim istiyoruz. Emeklileri rahat ettirecek uygulamaların hayata geçmesini istiyoruz. Vergiyle işe başlanabilir."