Emekliye sosyal tarife

Elektrikte 'sosyal tarife' hazırlığı, büyük yankı uyandırdı. Emekliler, 'Sosyal tarifeye emekliler de eklensin. Kapsamı da su, gaz ve telefonu kapsayacak şekilde genişletilsin' çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2014 Güncelleme 09 Ekim 2014, 00:47
Emekliye sosyal tarife

İÇİNDEKİLER

Hükümetin dar gelirlilerin elektrik faturasını indirecek 'sosyal tarife' hazırlığı, emeklileri harekete geçirdi. Emekliler, sosyal tarifeye kendilerinin de dahil edilmesini, ayrıca sadece elektriği değil, su, doğalgaz ve telefonu da kapmasını istiyor. TAKVİM'i arayan emekliler, faturaların bütçelerini sarstığını belirterek, "Özellikle kış bizim için kabus oluyor. Havaların soğumasıyla ısınma giderleri ortaya çıkıyor. Faturalara daha fazla para ayırmamız gerekiyor. Zaten maaşın büyük bölümü kira ve gıdaya gidiyor. Faturaları nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz. Bizlere fatura desteği şart" diyor.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Her gelen faturaya korkuyla baktıklarını kaydeden emekliler, "Şimdi de dolardaki artış nedeniyle elektrik ve doğalgaza zam geldi. Endişelerimiz daha da arttı" ifadesini kullanıyor. Hükümetin dar gelirlilere elektrik desteği için başlattığı sosyal tarife çalışmasının kendileri için umut olduğunu vurgulayan emekliler, yetkililere şöyle seslendi: "Sosyal tarife hazırlığı çok önemli. Dar gelirlilere nefes aldıracak. Ancak bizleri de unutmasınlar. Hazırlanacak sosyal tarifeye emeklileri de dahil etsinler. Sadece elektrikte değil, doğalgazda, suda ve telefonda da bu tarife uygulansın."