Torbadan müjde çıktı

Ekim ayında sağlıkçıya yıpranma payı ve akademisyenlere zam geliyor. Doğudaki öğretmene de tazminat masada

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2014 Güncelleme 26 Eylül 2014, 02:02
Torbadan müjde çıktı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Memur-Sen heyeti ile yaptığı görüşmeden sağlıkçılardan engellilere, öğretmenlerden akademisyenlere kadar birçok kesime müjdeli haber geldi. Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, doktor, hemşire, diğer sağlık çalışanlarına her 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi konusunda Çalışma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın çalışma yürüttüğünü kaydederek, yeni yasama döneminde Meclis'e getirileceği mesajını verdi.

DAVUTOĞLU YEŞİL IŞIK YAKTI
Hakim, savcılara olduğu gibi akademisyenlere de zam verilmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Üniversitelerdeki akademik personelin maaşlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Profesörlerin maaşlarının genel müdür, doçentlerin genel müdür yardımcısı, asistan, okutmanların da uzman maaşlarına eşitlenmesi suretiyle artırılması uygun olur" dedi. Davutoğlu da, bu konudaki çalışmanın yaşama geçirilme aşamasında olduğunu söyledi.

HACCA GİDENE YÜZDE 50 İNDİRİM
Başbakan Davutoğlu
, "Hac ibadeti yapacak engelliler ve onlara refakat edeceklere yüzde 50 indirim yapılmalı" önerisine destek verdi. Gündoğdu, öğretmenlerin çeşitli nedenlerle kalmak istemedikleri bölgeler için 'kalkınmada öncelikli yöre tazminatı' ödenmesi önerisi getirdi. Önerileri not alan Başbakan Davutoğlu, değerlendirileceği
sözünü verdi.

Hazal ATEŞ