Kötu günde üretenin yanında

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ertürk, KOBİ'lerin ekonominin lokomotifi olduğunu belirterek, 'Biz 60 yıldır girişimciyi, esnafı, işletme ve firma sahiplerini iyi ve kötü günde destekliyoruz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2014 Güncelleme 23 Eylül 2014, 00:00
Kötu günde üretenin yanında

İÇİNDEKİLER

KOBİ'lerin faaliyet gösterdikleri ekonomiler içerisinde lokomotif görevi gördüğünü vurgulayan Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, "Bu kapsamda 60 yıldır ülkemizdeki birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, geçmişten bu yana öncelik verdiğimiz girişimciyi, esnafı, işletme ve firma sahiplerini iyi ve kötü günde destekliyor; üretenin yanında yer alıyoruz" dedi. Gökhan Ertürk, her sene müşterilerin ayağına kadar giderek onları dinlediklerini, ürün ve hizmetleri gelen taleplere göre geliştirip adapte ettiklerini söyledi. 2013 yılında kredilerin yüzde 87'sini KOBİ'lere, çiftçiye, işletmelere ve ticari firmalara sağladıkları belirten Ertürk, "Yalnızca KOBİ tanımına uyan müşterilerimizin kredileri ise toplam içinde yüzde 54 paya sahip. Sektör ortalamasının genel olarak üzerinde yer alan ve giderek yükselen bu oran KOBİ'lere artan desteğimizin önemli bir göstergesi niteliğinde" diye konuştu. Ertürk, yılbaşından bu yana da esnaf kredilerinde yüzde 20, çiftçi kredilerinde ise yüzde 25 büyüme sağladıklarını ifade etti.

İSTİHDAMA KATKI
Gökhan Ertürk
, KOBİ bankacılığının ekonomiye sağladığı yararları ise; kaynak verimliliğinde artış sağlanmasına destek, üretimin ve sürdürülebilir büyümenin finansmanının sağlanması, işsizliğin azaltılarak ülkenin sosyo-ekonomik yapısına katkıda bulunulması olarak sıraladı.

ESNAFA KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
"ŞUBAT M2013'te, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde 'Kapımız Esnafa Açık' projemizi, TESK'in desteğiyle başlattık. Esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği, proje, ürün ve hizmetin sunulduğu 'Açık' platformu ile tüketiciler her ayın 15'inde esnaftan
alışveriş
yapmaya yönlendiriliyor."

TEKNOLOJİK KOLAYLIK
"ÜYE işyerlerine kurduğumuz AÇIK POS ürünümüz sayesinde esnafın işleri teknolojik olarak da kolaylaşıyor. AÇIK POS'lardan her ayın 15'inde kredi kartı veya banka kartı ile yapılan alışverişlerden de işyerinden komisyon almıyoruz. AÇIK POS cihazı ile esnafımız, telekomünikasyon ve elektrik faturasını da tahsil edebiliyor."

AVRUPA'DA BİR İLKİ SUNDU

Şekerbank, esnaf ve işletmelere, ödemelerini istedikleri esneklikte yapabilmesi yönüyle Türkiye'de ve Avrupa'da ilk olan Üreten Kart'ı sunuyor. Üreten Kart kullanıcıları, tüm şirket harcamalarını karttan yaparken; aynı zamanda şubeye gitmeden ATM'den kredi başvurusu yapıp, krediyi ATM'den çekebiliyor.

'KÖPRÜ OLDUK'

"NAKİT Akışına Dayalı Kredilendirme yöntemi ile kırsal kökenli müşterilerimize, daha önce hiç kredi kullanmamış olsalar bile finansman imkanı sağlıyoruz. Bu süreç ile bugüne kadar Türkiye genelinde 24 bin esnaf ve çiftçi ilk kez bankacılıkla tanıştı. Uluslararası finans kuruluşlarından da destek alarak, Anadolu'daki esnafımız arasında köprü kuruyoruz."