7 bin Meslek Danışmanı atama istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2014 Güncelleme 16 Eylül 2014, 02:04
7 bin Meslek Danışmanı atama istiyor

İÇİNDEKİLER

7 BİN iş ve meslek danışmanı (İMD), atama bekliyor. İşsiz iş ve meslek danışmanlarından oluşan bir grup, İzmir'de basın açıklaması yaptı. İŞKUR bünyesinde 3 bin 800 iş ve meslek danışmanının görev yaptığını belirten grup, açıklamasında, şunları kaydetti:

"BİN LİRALIK SINAV "
Ataması yapılmayan, buna karşın maliyeti bin lirayı bulan sınavlar ya durdurulsun ya da belirli bir plan dahilinde gerçekleştirilsin. Sınavı kazandıkları halde ataması yapılmayan yaklaşık 7 bin iş ve meslek danışmanı için ise çözüm noktasında adımlar atılsın." İşsizlikle mücadelede İMD'lerin katkısını İŞKUR'un da övgüyle anlattığını hatırlatan, "işsiz iş ve meslek danışmanları" şunları söyledi: "İş ve meslek danışmanlığı sistemi sayesinde işsizlik rakamlarının gerilediğinden bahsediliyor. Ardından da 2023 yılı hedeflerinde işsizlik rakamlarının yüzde 5 olacağı dile getiriliyor. Bizlerde bu noktada şunu sormak istiyoruz. Madem başarılı bir sistem o zaman neden işsiz iş ve meslek danışmanı ordusu oluşuyor. Ayrıca hedeflenen rakam için daha fazla iş ve meslek danışmanı istihdamı kaçınılmazken, bakanlık neden bizleri görmezden gelmektedir?"

TAZMİNATIN TAMAMI VERİLSİN

Çalışan iş ve meslek danışmanları (İMD) ise özel hizmet tazminatı oranlarında artış bekliyor. Torba yasada yapılan düzenleme ile İŞKUR'da çalışan meslek danışmanlarının tazminat oranlarının arttığını belirten İMD'ler, şunları kaydetti: "Biz yüzde 50 oranında özel hizmet tazminatı almaktayız. Yasada 'yüzde 150'sine' ibaresinin bulunması, kadroya geçişle yaşadığımız 800 TL'lik kaybın tamamına yakınının giderileceği gibi görünüyor. Ancak öğrendiğimize göre yasada öngörülen artış oranının tamamı maaşlara yansımayacak. Söz konusu artış oranı kademe/derecelere göre verilecek ve ancak 15 yıla varan hizmet sonrasında bu oranın tamamı alınabilecek. Talebimiz, kademe derece ayrımı gözetmeksizin tazminat oranının tamamının (yüzde 150) verilmesidir."