Merkez yine bildiğiniz gibi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2014 Güncelleme 28 Ağustos 2014, 00:28
Merkez yine bildiğiniz gibi

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası, bütün çağrılara rağmen faiz indirme konusunda yavaş davranmaya devam ediyor. Dün toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), faiz indirimine gitmeyerek, politika faizini sabit tuttu.

PPK, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.25 ve borçlanma faiz oranını ise yüzde 7.5 düzeyinde sabit tuttu. Erdem Başçı başkanlığında toplanan PPK, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 12'den yüzde 11.25'e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 11.5'ten yüzde 10.75'e indirdi.

Kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8.25 ve Merkez Bankası borçlanma faiz oranını ise yüzde 7.5 düzeyinde sabit tuttu. Bankadan yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: "Geçtiğimiz yılın ortalarından itibaren gerçekleşen birikimli döviz kuru gelişmelerinin yıllık enflasyon üzerindeki olumsuz yansımaları kademeli olarak azalmaktadır. Kurul, kısa vadeli faizlerdeki mevcut duruşun daha simetrik bir faiz koridoru içinde sürdürülmesine karar vermiştir."