Zam tepkisi

Vatandaşı zam ile tehdit eden Şemsi Kopuz'a yanıt geçikmedi: Ekmek fiyatlarında yeni bir artışa gerek yok. Kimse zamma bahane aramasın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2014 Güncelleme 22 Ağustos 2014, 00:42
Zam tepkisi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz'un, stokçuları bahane ederek vatandaşı 'zam yapmakla' tehdit etmesi büyük tepki çekti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ve Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, ekmek fiyatlarında yeni bir artışa gerek olmadığını söyledi. Şemsi Bayraktar, "Şemsi Kopuz'un açıklamaları, talihsiz ve hedefi şaşırtmayı amaçlayan bir açıklama. Kınıyoruz. Doğru bilgilere dayanmıyor" dedi. Buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına yansıdığını kaydeden Bayraktar, "Yeni bir artışa gerek yoktur. Yapılması istenen ekmek zammı için, buğday fiyatlarını bahane etmek kesinlikle yanlış. Çiftçinin piyasaya ürün vermediği ve stokçuluk yaptığı iddiaları da kesinlikle doğru değil" diye konuştu.

6 AYLIK ARTIŞ YÜZDE 3
İbrahim Yetkin de, buğday fiyatlarına bağlı olarak ekmek fiyatlarında yeni bir artışa gerek olmadığını belirtti. Buğdayda yüzde 30 fiyat artışı olduğu, bunun önümüzdeki aylarda yüzde 50'yi bulabileceği yönündeki iddiaları yanıtlayan Yetkin, ekmeklik buğday fiyatında 6 aylık artış oranının yüzde 3, son 1 yıllık artış oranının da 19.8 olduğunu söyledi.