Ziraat Bankası'ndan Bank Asya açıklaması

Paralel örgütün zor durumdaki finans ayağı Bank Asya'yı Ziraat Bankası'na satarak kurtarma çabası boşa çıktı. Ziraat Bankası, görüşmeleri sonlandırdığını açıkladı

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 15:22
Ziraat Bankası’ndan Bank Asya açıklaması

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Bank Asya'nın alınmasıyla ilgili görüşmelerin sonlandırıldığı açıklandı. Finansal sıkıntı yaşayan Bank Asya'nın TMSF denetiminden kurtarılması için yapılan operasyon da bu kararla başarısız oldu.

GÖRÜŞMELER SONLANDIRILDI

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bilindiği üzere Ziraat Bankası A.Ş, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası A.Ş'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir."