Torba müjdesi

TAKVİM'in çağrısı yanıt buldu. Torba yasayı bekleyen 20 milyon kişiye müjde geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, torba tasarının 28 Ağustos'tan sonra yasalaşacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2014 Güncelleme 21 Ağustos 2014, 01:51
Torba müjdesi

İÇİNDEKİLER

Torba tasarının yasalaşmasının Meclis'in tatile girmesi nedeniyle 1 Ekim sonrasına kalmasına üzülen vatandaşlara müjdeli haber geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı yemin töreninin yapılacağı 28 Ağustos'tan sonra torba tasarıyı yasalaştırmayı planladıklarını açıkladı. TAKVİM, dün, Meclis'in Cumhurbaşkanlığı yemini ve yeni kurulacak hükümete güven oylaması için yeniden toplanacağına, bunun da torba yasa için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekerek, "Torba yasayı 28 Ağustos sonrasında çıkarın" çağrısı yaptı. Bu çağrı yanıt buldu.

MUHALEFET YAN ÇİZDİ

Kamuoyunda yoğun bir beklenti bulunduğunu belirten Canikli, tasarının yasalaşmasının 1 Ekim'den sonra başlayacak yeni yasama yılına kalmayacağını kaydetti. Canikli, tasarının önemli düzenlemeler içerdiğine işaret ederek, "Soma'dan tutun da yapılandırmaya kadar, 40 bin öğretmen atamasından bazı özlük ve sosyal imkanlar sağlayan düzenlemelere kadar milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor" dedi. Meclis'in çalışma takvimini henüz kararlaştırmadıklarını belirten Canikli, "1 Ekim'i beklemeden, 28 Ağustos ile başlayan o hafta içinde tasarıyı görüşmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Öte yandan muhalefet partileri, bu çalışmaya destek olmayacaklarını, sadece öğretmen yasasına olumlu baktıklarını açıkladı.

'8-10 SEÇENEKLi BiR TAKVİM HAZIRLADIK'
Nurettin Canikli, yeni kurulacak hükümetin güven oylamasına yönelik takvimin netleşip netleşmediği sorusu üzerine, taslak bulunduğunu belirtti. Canikli, ancak sürecin, kabinenin kurulmasının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra başladığını anımsattı. Yeni Başbakan'ın kabinesini Cumhurbaşkanı'na sunacağı tarihin önemli olduğunu vurgulayan Canikli, "7 günlük sürenin tamamı kullanılacak mı kullanılmayacak mı? Hükümet programı belki 3, belki 4. günde okunmak istenebilir. 8-10 seçenekli bir takvim hazırladık" dedi. Nurettin Canikli, bir günlük işlerinin bulunduğunu, torba tasarının son bölümünü kesintisiz başlayıp, sabah, öğlene kadar devam edip, bitirebileceklerini vurguladı.