Madenciye en az 2 bin 300 lira

Torba yasa, madencilerin maaşına da artış getirecek. TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar, 'Madencilerin geliri 2 bin 300 lira civarından az olamayacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2014 Güncelleme 09 Ağustos 2014, 00:46
Madenciye en az 2 bin 300 lira

İÇİNDEKİLER

Meclis Genel Kurulu'ndaki torba yasa tasarısı maratonu sürüyor. 20 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, madencilere de önemli haklar getiriyor. Maaşlar da iyileştiriliyor. Düzenlemeye göre; linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde, yeraltında çalışan işçilere ödenecek ücret miktarı asgari ücretin 2 katından az olamayacak. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, torba düzenlemedeki en önemli maddelerin, madencilere yönelik düzenlemeleri içerdiğini aktardı. Ünüvar, şunları söyledi:

ÇALIŞMA SÜRESİ AZALACAK
"Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin bir yakınına istihdam alanı oluşturulacak. Yıllık ücretli izin 4 gün daha artırılacak. Madencilikle ilgili de ciddi düzenlemeler yapılıyor. Örneğin madende çalışan işçilerin geliri 2 asgari ücret tutarından daha az olamayacak. 2 bin 300 lira civarında bir maaş alacaklar. Haftalık çalışma 36 saat olacak. Diyelim ki günde 6 saatten daha fazla çalışma oldu, her bir saatlik ekstra çalışma için yüzde 100 daha fazla zam almış olacak."