Emekliye ucuz tatil formülü

Tatile hasret kalan emeklilerden turizmcilere çağrı geldi: Sezon başı ve sonları için bütçemizi sarsmayacak tatil paketleri hazırlayın. Hem 12 ayı dolu geçirin, hem de yüzümüzü güldürün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 00:00
Emekliye ucuz tatil formülü

İÇİNDEKİLER

Ülkemiz nüfusunun yaklaşık 10.5 milyonu emekli... Yıllarca çalıştıktan sonra yaşlılıkta rahat etmek isteyen emeklilerin pek çoğu ise tatile hasret. Avrupalı emekliler Türkiye'de 5 yıldızlı otellere rahatça gelirken, kendilerinin tatile para ayıramadıklarını belirten emeklilerimiz turizmcilere çağrı yaptı. TAKVİM'i arayan emekliler, "Turizmciler sezon başı ve sezon sonlarında otellerini bizlere açsın. Bütçemizi sarsmayacak tatil paketleri sunsun" dedi.

AVRUPALI RAHAT GELİYOR
Yabancıların ve özellikle Avrupalı emeklilerin Türkiye'de 5 yıldızlı otellerde rahatça tatil yapabilmelerini gıptayla izlediklerini söyleyen emekliler, şunları kaydetti: "Biz gidip Avrupa'da tatil yapalım demiyoruz. Kendi ülkemizde tatil yapabilelim yeter. Düşük fiyatlar sunulursa, hepimiz tatil yapabiliriz. 5 yıldızlı olması da şart değil. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti. Artık bir sonuç bekliyoruz."

İSTİHDAMA KATKI YAPAR
Bu şekilde otellerin sezon dışında da doluluk sağlayacağını belirten emekliler, "Böylece 12 ay oteller dolu olur. Uygulama turizmdeki istihdama da katkıda bulunur. Bu şekilde otellerin sezonluk çalıştırdığı istihdamı sürekliye çevirmesine de olanak sağlanır" şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ ULAŞIM TALEBİ
65 yaş
ve üstündekiler, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarından ücretsiz yararlanıyor. Emekliler, bedava ulaşımın kapsamının genişletilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği, belediyelere mektup göndererek, bedava ulaşımın kapsamının 60 yaşa çekilmesini, mümkünse yaş şartının kaldırılarak tüm emeklileri kapsamasını istemişti. Emekliler, belediyelerin cevabını merakla bekliyor.