Ankara'nın taşı toprağı altın

Başkent'te yükselen projelerle, metrekare fiyatları artışa geçti. İstanbul'dan sonra Ankara için de 'Taşı, toprağı altın' denilmeye başlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2014 Güncelleme 02 Ağustos 2014, 00:00
Ankara’nın taşı toprağı altın

İÇİNDEKİLER

Taşı, toprağı altın tanımı, İstanbul'un yanı sıra Ankara için de kullanılmaya başladı. Ankara'da gelişim için adeta gaza basılırken, kent de aynı oranda büyüyor. Bu gelişime paralel olarak metrekare fiyatlarında da ciddi değişiklikler gözleniyor. Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, sanayi ve ticaretteki performansı ile hızla memur kenti olmaktan çıkan Ankara'da, her geçen ay sayıları artan konut ve plazaların Başkent'in gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi. Ankara'da ticaretin gelişimiyle kentin level atladığına dikkati çeken Bezci, şunları kaydetti: "5 milyondan fazla nüfusa sahip Ankara, en fazla göç alan büyükşehirler içinde ilk sıralarda yer alırken, birkaç yıl sonra nüfus daha da artacak. Bu da kentin genişlemesini daha da artıracak." Birkaç yıl öncesine kadar Mamak, Sincan, Etimesgut, Gölbaşı gibi ilçelerin şehir merkezine uzak ilçeler arasında sayıldığını anlatan Bezci, "Ancak kentin büyümesiyle söz konusu ilçeler de şehir merkezinde sayılmaya başladı. Kentteki bu gelişim elbette arsa fiyatlarına da yansıyor. Daha önce İstanbul ile bütünleşen 'Taşı, toprağı altın' ifadesi, artık Ankara için de kullanılıyor" diye konuştu. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan da, birkaç yıl öncesine kadar 'kentin ücra köşesi' olarak bilinen bölgelerin günden güne değer kazandığını ifade etti.

YENİ BİR SEMT ORTAYA ÇIKTI
Lema Grup'un ortaklarından Emre Katırcı, İncek bölgesinin her geçen gün değer kazandığını söyledi. Kent merkezine çok yakın olmasına karşın bakir kalan İncek Yumrutepe mevkiinde başladıkları proje ile bölgede çok sayıda projeye de önderlik ettiklerini kaydeden Katırcı, "İnşaata başladığımız dönemde neredeyse hiçbir inşaat faaliyeti yokken, şu anda bölgemizde binlerce konut üretiliyor. Bu sinerjiyle bölge, bir cazibe merkezi haline geldi" dedi.

HALK GYO KâRINI YÜZDE 101 ARTIRDI
Halk GYO'nun 2014 yılı ilk yarı mali verilerine ilişkin raporu açıklandı. Şirketin dönem kârı, 2013'ün ilk yarısına göre yüzde 101 oranında artarak 18.7 milyon TL'ye ulaştı. Şirket, ilk 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre, gelirlerini yüzde 61 oranında artırarak yaklaşık 30 milyon TL'ye yükseltti. Yaklaşık 1.2 milyon TL'lik gayrimenkul büyüklüğüne sahip olan Halk GYO'nun, toplam aktifleri de 914 milyon TL'ye ulaştı.

POLİSAN ISIYA GEÇİT VERMİYOR
Polisan Exelans Enerji Yalıtım Sistemleri, yüksek performanslı ısı yalıtımı sağlamayı amaçlıyor. Polisan, sistemle, kaliteli ürünler kullanılmasının yanında, uzman uygulamacı bayi seçiminin ön plana çıkmasını sağlayıp, yalıtım uygulamalarında olası hataların önüne geçiyor.

NRESİDENCE'DA TESLİM BAŞLADI
Bugüne kadar 28 bin kişiyi ev sahibi yapan Özyurtlar İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Nresidence projesinde daireler sahiplerine teslim ediliyor. Daha yapım aşamasında alıcısına yüzde 100'den fazla kazandıran projeden daire alanlar, evlerinde oturmaya başladı. 10 katlı 3 blokta toplam 459 konuttan oluşan Nresidence'da 1+0 ve 1+1 daireler yer alıyor. Projede, restoran, cafe ve market tarzı kuruluşlar için düşünülmüş 18 adet ticari birim de bulunuyor. Atatürk Havalimanı'na 15 dakika uzaklıkta olan projeden genellikle, şehir dışı ve yurt dışından İstanbul'a fuar ya da iş görüşmesi için gelen işadamları daire alıyor.

TÜYAP'IN YANINDA
Beylikdüzü'nde, Tüyap Fuar Merkezi'nin hemen yanında yer alan Nresidence projesi, metrobüs durağına 5 dakika uzaklıkta konumlanıyor.

TOKİ'DEN KAMPÜS PROJESİ
İstanbul Kadıköy-Üsküdar'da D-100 Karayolu üzerinde 278 dönümlük alanda kurulan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin kampüs projesi için start verildi. TOKİ'nin projesini yürüteceği kampüsün içinde; rektörlük binası, fakülteler, enstitüler ve yüksekokulların yanı sıra; sosyopark, teknopark, kütüphane, kongre merkezi, araştırma ofisleri, uzaktan ve sürekli eğitim merkezi gibi çok sayıda birim yer alacak.

Özlem KAMER TERCANLI