Havası söndü

Ali Sabancı'nın Pegasus'unun başarısızlığı belgelendi. Amerikalı ünlü Business Insider sitesi, Pegasus'u dünyanın en kötü 12'nci havayolu olarak belirledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 00:00
Havası söndü

İÇİNDEKİLER

Yolcularından ve çalışanlarından gelen şikayetlerle gündemden düşmeyen Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus'un başarısızlığı belgelendi. Uygulamalarıyla vatandaşları isyan ettiren Pegasus, dünyanın en kötü havayolları arasında 12'inci sırada yer aldı. Amerika merkezli, dünyanın en saygın finans ve finansal kaynaklar sitelerinden Business Insider, en kötü havayollarını inceledi. Sitenin analizinde, yolcuların tercih ettikleri havayolları hakkında edindikleri tecrübe sonrası yaptıkları yorumlar ve puanlamalar etkili oldu.

YOLCULARIN PUANLARI BELİRLEDİ
Analiz için uluslararası havayollarını da kapsayan bir çalışma yaptıklarını kaydeden yetkililer, değerlendirmede belirleyici olan öğeleri; yemek kalitesi, uçuş keyfi, kabin temizliği ve durumu, koltuk konforu ve hizmet verimliliği olarak sıraladı. Yolcular, havayollarına bu öğeler doğrultusunda 1 ile 100 arasında değişen puanlar verdi. Değerlendirmede 49 puanın altında kalanlar 'berbat havayolu' sınıfına girdi. Analizler sonucunda Türkiye'den Pegasus'un da 12'nci sırada yer aldığı, dünyanın en kötü 20 havayolu ortaya çıktı.