5 bin TL'ye ev!

Sancaktepe'deki Rings İstanbul projesi, bayram ettiren kampanyası ile 5 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor. 499 konut ve 99 rezidans daireden oluşan projede, metrekare fiyatları da ortalama 3 bin 400 TL

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 00:00
5 bin TL’ye ev!

İÇİNDEKİLER

Selin Yapı tarafından İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul projesi, kampanyası ile dikkat çekiyor. Bayram dönemine özel 'bayram ettiren' kampanya kapsamında, projeden 5 bin TL peşinat vererek ev sahibi olmak mümkün. Ayrıca hemen teslim evler için yüzde 0.76'dan başlayan faiz oranlarıyla maket üzerinden satış yapıyor gibi cazip bir ödeme kampanyası da sunuluyor.

ORMAN MANZARALI
Rings İstanbul'un bayramın 3'üncü gününden itibaren açık olacak satış ofisine gidenler, sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AVM üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine sahip olabilecek. Anadolu yakasının son 2 ormanından biri olan Aydos eteklerinde yükselen ve yaşamın başladığı proje, 499 ev ve 99 rezidans daireden oluşuyor. Bahçeli ve teraslı dairelerin büyüklükleri 145 ile 350 metrekare arasında değişiyor. Rezidans dairelerin metrekareleri ise 57 ile 275 arasında farklılık gösteriyor. Projede konutların metrekare fiyatları ortalama 3 bin 400 TL. Selin Yapı'nın ilk konut projesi olan Rings İstanbul'da yaşam Haziran 2013 yılı itibarıyla başladı.

DALINDAN MEYVE KEYFİ
Site içerisindeki yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra, ev sahiplerinin isterlerse kiralayıp sebze ve meyve yetiştirebileceği hobi bahçeleri, dalından meyve koparabileceği meyvelikler, pilatesten yüzmeye kadar farklı spor aktivitelerini yapabilecekleri Rings Sports Club gibi sosyal donatılar sayesinde şehrin imkanlarından kopmadan doğal bir hayat sürülebiliyor.

AVM YANI BAŞINDA
Rings İstanbul'un yanı başında yer alan Rings AVM'ye yürüyerek ya da bisikletle gitmek mümkün. 9 sinema salonu, 112 mağazası, dünya mutfaklarından fastfoodlara kadar farklı alternatifler sunan restoranları, çocuk ve gençler için özel eğlence merkezleri, hipermarket ve elektronik marketleri ile alışveriş merkezi; Sancaktepe bölgesinin hızlı gelişimine paralel olarak sosyal yaşam alanlarına duyulan ihtiyacı karşılayacak.

KUYAŞ ELMAS MERKEZİ YAPIYOR
Kuyumcukent, İstanbul Vizyon Park gibi projelerle gayrimenkul sektörüne giriş yapan Kuyaş Gayrimenkul, İstanbul Yenibosna'daki Basın Ekspres yolunu elmas merkezine dönüştürecek. Kuyaş Gayrimenkul, yeni projesi ile Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi Binası ve elmas gibi değerli taşları sertifikalandıran gemoloji enstitüsüne ev sahipliği yapacak. Kuyaş Gayrimenkul Başkanı Sait Erdal Metiner, dünyada elmas eksperliği eğitimi veren ve lazerle sertifikalandırma yapan New York ve Antwerp'te iki enstitü bulunduğunu anlatarak, "Üçüncüsü ise İstanbul'da kurulacak. Buna ilişkin anlaşma, Borsa İstanbul ile Dünya Elmas Federasyonu arasında imzalandı" dedi. Metiner, gemoloji enstitüsünün kurulmasıyla İstanbul'da milyar dolarlık değerli taş piyasasının oluşabileceği öngörüsünde bulundu.

EVORA'DA TiCARi ÜNİTELER SATIŞTA
Evora İstanbul'un içinde yer alan Evora Cadde'deki 65 dükkan, 10 ofis, 1 ortaöğretim okul binası, 1 poliklinik binasından oluşan toplam 77 ticari ünite açık artırmaya çıkarılıyor. Tuzla'da konumlanan, toplam muhammen bedeli KDV dahil 111 milyon 657 TL olan ticari üniteler, 28 Ağustos 2014 tarihinde Emlak Konut GYO Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek ihalede alıcılarıyla tanışacak. İhaleye sunulan ve büyüklükleri 18 ila 3 bin 820 metrekare arasında değişen ticari ünitelerin muhammen bedeli 123 bin TL'den başlıyor. İhalenin en çok dikkat çekenleri ise 3 bin 820 metrekare büyüklükteki ve 17 milyon TL muhammen bedelli poliklinik ile 3 bin 371 metrekare büyüklükteki ve 10 milyon 500 bin TL muhammen bedelli özel ortaöğretim okulu olacak.

MÜŞTERİSİ HAZIR
2015'te Evora'da yaşamın başlayacağını belirten Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 4 bin 974 daire ve 99 ticari üniteden oluşan projenin yüzde 86'sının satıldığını söyledi. Durbakayım, "Önümüzdeki yıl sonunda 17 bin 500'ün üzerinde insanın burada yaşayacağını tahmin ediyoruz" diyerek, hazır müşterisi olan projedeki ünitelerin de iyi kazanç sağlayacağını öngördüklerini kaydetti.

ERA TÜRKİYE'YE YABANCI İLGİSİ
Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul franchising ağlarından ERA Türkiye, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, "Global bir marka olduğumuz için yurt dışından büyük ilgi görüyoruz. Özellikle Kuşadası ve Muğla ofislerimize yoğun talep geliyor. Amacımız yatırımcıları en doğru portföylerle buluşturmak" dedi.

AKFEN GYO'YA ABD'DEN 4 ÖDÜL
Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP), Faaliyet Raporları 2013 Vision Awards kapsamında ödüllerini dağıttı. Akfen GYO'nun 'Dünyayı Misafir Ediyoruz' temalı 2013 Faaliyet Raporu, LACP'ta 4 ödüle birden layık görüldü. Jüri, valiz formatındaki tasarımıyla dikkat çeken raporu, unutulmaz bir çalışma olarak tanımladı. Ödüllere 25 ülkeden bini aşkın şirket başvurdu.

ÇAMLICA YILLARA MEYDAN OKUYACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda çalışmaları devam eden İstanbul Çamlıca Camii'nde özel beton ve demir kullanılıyor. C50 durabet betonu ve B500C demiri ile Çamlıca Camii yıllara meydan okuyacak. Hafriyat çalışmaları yüzde 97.55 oranında tamamlanan Cami, Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük cami olarak 4 blokta inşa ediliyor.

Özlem KAMER TERCANLI