Otomobil karaborsa

Bayram tatiliyle birlikte vatandaş yollara düştü. Arabası olmayan ise alternatifler aradı. Kiralık araba bitti, adeta karaborsaya düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2014 Güncelleme 27 Temmuz 2014, 01:30
Otomobil karaborsa

İÇİNDEKİLER

Tatili nedeniyle birinci ve ikinci el otomobillerin fiyatının artması tüketiciyi başka alternatiflere yönlendirdi. Bayram tatilinin de gelmesiyle vatandaşlar araç kiralama servislerine yoğun ilgi gösterdi. Otomobil kiralama sektörüne artan talepten firmalar memnun ancak müşteriler, kiralayacak araç bulamamaktan şikayetçi. TOKKDER Genel Koordinatörü Tolga Özgül, "Yaz mevsiminde ve bayram dönemlerinde yerli ve yabancı turist sayısının artması araç kiralamaya olan talebi de artıyor. Günlük kiralama sektörü yaklaşık 1.3 milyar liralık bir aktif büyüklüğe sahip. Bu dönemde bu aktif büyüklük yüzde 25 oranında arttı" dedi.

100 LİRADAN BAŞLIYOR
Otomobil kiraları, arabanın modeline ve kiralanacak güne göre değişiklik gösteriyor. 100-150 liradan başlayan günlük kira bedelleri bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Firmalar otomobil istenilen yerde teslim ediyor. Kiralanan dönemde yakıt müşteriye ait oluyor.