Çıtayı yükselti

Vodafone 2 yılda 2 milyar lira yatırım açıkladı. Turkcell ise çıtayı yükseltti: Bu yılın sonuna kadar 2 milyar lira yatırım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2014 Güncelleme 25 Temmuz 2014, 00:32
Çıtayı yükselti

İÇİNDEKİLER

GSM şirketleri arasında yatırım yarışı yaşanıyor. Vodafone Türkiye, gelecek 2 yıl içerisinde toplam 2 milyar lira yatırım vaat etti. Ardından Turkcell süreyi kısalttı. Turkcell, bu yıl sonuna kadar yaklaşık 2 milyar lira yatırım yapacağını kaydetti.

GELİRLERİ ARTTI
Turkcell, 2014 ikinci çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Buna göre; Turkcell Grup gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.4 artarak 2 milyar 923 milyon lira oldu. Bu büyümede, yüzde 28 oranında artan mobil internet gelirinin ve yüzde 39 büyüyen Turkcell Superonline'ın katkısı etkili oldu. Grup AVFÖK, geçen yıla göre yüzde 4 artışla 907 milyon lira, net kâr ise 492 milyon lira olarak gerçekleşti. Operasyonel verimlilik ve pazardaki başarı açısından önemli bir gösterge olan VFÖK (Vergi-Faiz Öncesi Kar) ise bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla 521 milyon lira oldu. Turkcell'in Türkiye'deki toplam abone sayısı 34.6 milyona çıktı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti: "Mobil internetteki güçlü performansımız ve iştiraklerimizin de geçen yıla göre artan katkısıyla başarılı finansal sonuçlarımızı sürdürdük; teknoloji ve inovasyona odaklanarak yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ettik. Hedefimiz yıl sonuna kadar yaklaşık 2 milyar lira yatırım yaparak inovatif ürün ve servislerle büyümeyi sürdürmek."