Markette isyan

İsrail'in Filistin'deki katliamına tepki gösteren tüketiciler, marketlerde isyan çıkardı. Kimi 'Bu ürünü satmayın' derken, kimi almaktan vazgeçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2014 Güncelleme 23 Temmuz 2014, 01:04
Markette isyan

İÇİNDEKİLER

Tüketicilerin İsrail menşeeli ürünlere tepkisi büyüyor. Sosyal medyada İsrail'e yakınlığıyla bilinen markaların listesi yayınlanmaya devam ederken, tüketiciler marketleri bu konuda topa tutmaya başladı. Marketlerin online şikayet birimlerine, "Neden bu malları satmaya devam ediyorsunuz, siz İsrail'i mi destekliyorsunuz?" şeklinde mailler atan tüketicilerin, aynı zamanda mağaza yöneticileri ve kasiyerlere de aynı soruları yönelttikleri belirtiliyor.

KASADA BIRAKIYORLAR
KİM Marketleri
'nin Genel Müdürü Hamit Akçay, müşterilerin, tepkilerinin ciddiyetini göstermek için aldıkları ürünleri kasada bıraktıklarını söyledi. Müşterilerin mağaza çalışanlarına sorular yönelttiklerini anlatan Akçay, aynı zamanda tüm perakendecilere boykot çağrısında bulundu. İnternet üzerinde İsrail mallarıyla hiç alakası olmayan markaların boykot edildiğini ifade eden Akçay, şöyle konuştu: "Perder ve tüm yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım, İsrail'i ve İsrail politikalarını destekleyen firmaları tespit edelim ve bu firmaların ürünlerini satmayacağımızı ilan edelim. Böylece sosyal medyada İsrail ile alakası olmayan markaları karalamanın da önüne geçmiş oluruz" dedi. Onur Marketleri'nin Genel Müdürü Cemal Özen de, müşterilerin son günlerde şikayet maillerinin arttığını kaydetti.

ŞİKAYET MAİLLERİ ARTIYOR
İsrail olaylarından önce günlük 10 civarında olan şikayet maili sayısının bugünlerde yüzde 200 arttığına işaret eden Özen, "Bu ürünleri neden sattığımıza yönelik sorgulama yapıyorlar. Herkese geri dönmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Satın alma yetkililerinin tedarikçilerle sürekli temas halinde olduğunu belirten Özen, görüşmelerin bugünlerde daha da arttığını ifade etti.

Bakkallara da kızıyorlar

Tüketici tepkileri sadece zincir marketlere değil, bakkallara da yansımış durumda. İstanbul'da bakkalcılık yapan Sari Gıda'nın sahibi Niyazi Sarı, şunları söyledi: "Son günlerde hareketlilik başladı. Genç bir bayan su almak istedi. Markanın listedeki şirketlerden birine ait olduğunu görünce almadı, gitti. Bana da 'Bu ürünleri satmayın' uyarısı yaptı."


Özge Yavuz