Genç MÜSİAD'tan İsrail boykotu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2014, 11:48
Genç MÜSİAD’tan İsrail boykotu

İÇİNDEKİLER

Genç MÜSİAD'tan yapılan açıklamada, "1948 yılından bugüne evrensel insan hakları kurallarını hiçe sayarak çiğneyen İsrail'e karşı gereken tepkiyi göstermeyen Batılı ülkeler, kendi oluşturdukları sözleşmelere dahi uymayıp din, dil, ırk farkı gözettiklerini bütün dünyaya ilan ederlerken, İslam ülkelerini içinde bulundukları bu suskunluğu bir an önce bozarak, bütün siyasi hesapları ve mezhepsel ayrışmaları bir kenara atıp alemlerin Rabbi'nin Kuran-ı Kerim'de buyurduğu 'İnananlar; başarmak için güçlüklere karşı tek tek direnin, topluca direnin, birlik olun ve Allah'ı dinleyin' ayetine uymaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bu bağlamda hedef ayırt etmeksizin ve durmaksızın yapılan saldırılar altında vuku bulan bu insanlık dramına daha fazla sessiz kalmamak, uluslararası vicdanda farkındalık oluşturabilmek, ağırlığı her geçen saniye ağırlaşan vebal ateşini söndürebilmek ve bu açık vahşetin ivedi olarak sonlandırılması adına Genç MÜSİAD'lı iş insanları olarak birtakım eylemle Filistin halkına olan desteklerin artırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genç MÜSİAD üyeleri ve firmaları olarak yaşanan tüm bu insanlık dramının sürmesine vesile olan, işgalci Siyonist rejime destek olan hiçbir kurum ve kuruluşun ticari ürün ve hizmetlerini bugün itibariyle satın almayacak/satmayacağız. Bu hukuksuzluğun uluslararası kamuoyu vicdanında yankı bulması ve global bir barış hareketinin başlatılması adına sahip olduğumuz tüm bağlantıları kullanarak bilgilendirme, farkındalık uyandırma faaliyetlerinde bulunacağız. Dehşete düşerek, büyük bir üzüntüyle izlediğimiz görüntülerin ardından Gazze'nin gelmiş olduğu büyük yıkım ortamının acilen tekrar restore edilebilmesi adına maddi/manevi yardım faaliyetlerimizi en üst seviyeye çıkaracağız.

Gelişmiş ülkelerin güncel açıklamalarını değerlendirdiğimizde halkların tepkisinin yanı sıra devletlerin bu vahşete sessiz kaldığını görmekteyiz. Bu sebeple yapacağımız çalışmalarda aziz Türkiye halkının yapacağımız tüm ulusal/uluslararası faaliyetlere desteğinin önemi aşikardır. Tarihinin her döneminde mazlumun yanında taraf olmuş ve asla yardım elini uzatmaktan geri durmamış necip milletimizin teveccüh göstererek aldığımız kararlara en üst düzeyde destek olacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile bizleri kedere sevk eden gelişmelerden ötürü buruk geçen mübarek ramazan ayımızın hayırlara, sulha, rahmete ve berekete vesile olmasını niyaz ediyoruz."