Emeklilik hakkı

Yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanların gözü torba tasarıda. Yaklaşık 100 bin kişi, emeklilik düzenlemesinin tasarıya eklenmesini istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2014 Güncelleme 09 Temmuz 2014, 00:00
Emeklilik hakkı

İÇİNDEKİLER

Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlayan ama prim günü eksik olanların gözü kulağı torba yasa tasarısında... Geçmişe dönük borçlanma yaparak emekli olmak isteyen yaklaşık 100 bin kişi, Meclis'te görüşmeleri süren torba tasarıya bu konuda düzenleme eklenmesini talep ediyor.

BORÇLANMA YAPALIM
TAKVİM'i arayan emekli adayları, "Yıl ve yaş şartlarını tamamladık ama prim günümüz eksik kaldığı için emekli olamıyoruz. Bu yaştan sonra çalışacak durumumuz yok. Emekli olmak istiyoruz" diyor. Emekli adayları, şunları kaydediyor: "Bedava bir şey istemiyoruz. 'Geçmişe dönük borçlanma yaparak emekli olalım' diyoruz. Meclis'teki torba yasa tasarısı bulunmaz fırsat. Kolay kolay böyle bir fırsat gelmez. Önerge verilerek bizlere emeklilik yolu açılsın. Bizlerin de yüzü gülsün." Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir süre önce yaptığı açıklamada, "Yaşını doldurup prim günü eksik olanlar konusu da gündemde. Birçok konu gibi bu da inceleniyor. Ancak önüme gelen bir çalışma yok" ifadesini kullanmıştı.