Emeklilerden ikramiye çağrısı

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi emeklilerden yetkililere çağrı geldi: 'Maaşlarımızla geçinmekte zorluk çekiyoruz. Bayram ikramiyesi istiyoruz'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2014 Güncelleme 08 Temmuz 2014, 03:34
Emeklilerden ikramiye çağrısı

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin sesi olan TAKVİM'e telefon yağıyor. Gazetemizi arayarak sorunlarını, taleplerini anlatan emekliler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ikramiye çağrısında bulundu. TAKVİM aracılığıyla yetkililere seslenen emekliler, "Aldığımız maaşla geçinmekte zorluk çekiyoruz. Bayram ikramiyesi bizlere rahat nefes aldırır" diyor. İşte bazı emeklilerin konuyla ilgili açıklamaları: 10 yıl önce emekli oldum. Aldığım paranın büyük bölümü gıda ve kiraya gidiyor. Ayın sonunu zor getiriyorum. Ramazan Bayramı yaklaştı. 'Bayram ikramiyesi' gibi bir uygulama yapılırsa emekliler rahatlar. Bağ-Kur emeklisiyim. Aldığım maaş zor yetiyor. Bizlere ikramiye desteği verilsin. Ramazan Bayramı yaklaşıyor. Bayram, böyle bir uygulama için en uygun zaman. Böylece tüm emeklilerin yüzü güler. Emekli maaşıyla geçinmekte zorlanıyoruz. Bayram da yaklaşıyor. Çocuklar, torunlar gelecek. Hazırlık yapmak için para ayıramıyoruz. Bayram ikramiyesi, emeklilere bayramı rahat geçirtir. Benim talebim Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda 2 ikramiye. Emekli olduğumdan bu yana kurban kesemiyorum. Biz de Kurban Bayramı'nda kurban kesmek istiyoruz.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER ZAM İSTİYOR
Emekli öğretmenlerden de yetkililere 'Maaşlarımız artırılsın' çağrısı geldi. Sorunlarını, taleplerini TAKVİM'e anlatan emekli öğretmenler, maaşlarının düşüklüğünden yakındı. Emekli öğretmenler, "Maaşlarımız yetmiyor. Öğretmenlerin emeklilik maaşlarında iyileştirme yapılmalı. Zam istiyoruz" dedi.