İşçi-esnafa fark Memura zam!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla yüzde 5.7 fark alacak olan Bağ-Kur ve işçi emeklileri, memurlar gibi toplu sözleşmeden yararlanmak istiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2014 Güncelleme 05 Temmuz 2014, 01:13
İşçi-esnafa fark Memura zam!

İÇİNDEKİLER

Haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte milyonlarca işçi ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Buna göre; emeklilerin Temmuz maaşlarında yüzde 5.7 oranında bir artış olacak. Emekliler, Ocak ayında da yüzde 3.27 enflasyon farkı almışlardı. Böylece işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin 2014 yılında aldıkları toplam enflasyon farkı yüzde 9.15'i buldu. Maaşı bin lira olan bir emeklinin Temmuz'daki artışla birlikte farkı 91.5 liraya ulaştı.

MEMURLAR BU YIL ALAMADI
Enflasyon farkını bu yıl memurlar ve memur emeklileri alamayacak. Çünkü onlar yapılan toplu sözleşme gereğince zamlarını Ocak ayında seyyanen olarak almıştı. Enflasyon farkı sonrası gazetemizi arayan yüzlerce emekli, zam oranlarının önceden bilinmesini istedi. Kendilerinin de memur emeklileri gibi toplu sözleşmeden faydalanmaları gerektiğini belirten işçi ve Bağ-Kur emeklileri, şunları söyledi: "2008 yılında tüm kurumlar SGK çatısı altında birleştirildi. Öyleyse bu zam tespitinde niçin ayrıcalık yapılıyor? Bizler de memur emeklileri gibi alacağımız zammı önceden bilelim. Toplu sözleşmede tüm emekliler olmalı."

İntibak bekliyoruz

Öte yandan 30 Haziran'daki intibak duruşmasının, bilirkişi raporunun gelmemesi yüzünden ertelenmesine tepki gösteren emekliler, şunları kaydetti: "7 ayda bir rapor niçin yazılamadı? Milyonlarca emekli bu kararı bekliyor. 2000 yılından sonra emekli olanlar ve özellikle önceki intibaktan yararlanamayan Bağ-Kur'lular için de mutlaka intibak yasası çıkmalı, maaş farklılıkları giderilmeli."