Bağ-Kur'ludan 3 istek

Emekli esnafın maaşından kesinti olmasın Bağ-Kur kaydı olmayana geriye dönük borçlanma ile emeklilik verilsin Sağlıktan yararlanma için borç süresi 60'dan 180 güne çıksın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2014 Güncelleme 29 Haziran 2014, 00:00
Bağ-Kur’ludan 3 istek

İÇİNDEKİLER

Bağ-Kur'lular ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni çıkacak torba yasayla ilgili 3 beklentisi var. TESK Başkanı Bendevi Palandöken çoğunluğu esnaf olan Bağ- Kur'luların bu isteklerini açıkladı.

Palandöken, "Esnaf emeklisi aldığı emekli maaşı ile geçinemiyor. Tekrar çalışmak istediğinde ise, yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi yapılıyor. Esnaf iş sahaları açarak istihdamın artmasına katkı sunuyor. Emekli maaşlarından SGDP kesintisine son verilmeli" dedi.

Kayıtların karışıklığı sebebiyle emeklilikleri iptal edilen esnaf ve sanatkarın sıkıntılarının çözümü için sona gelindiğini söyleyen Bendevi Palandöken, "Ayrıca geçmişte vergi kaydı olup, Bağ-Kur'a kayıt yaptıramamış, esnafa bir borçlanma getirilmesi çok faydalı olacaktır" dedi.

OLMAYAN HİZMET!
Bağ-Kur'lulara sağlık yardımlarından yararlanma için 60 günden fazla prim borcunun olmaması şartının mağduriyetine yol açtığını belirten Palandöken, "Oysa bu sigortalılar geçmişe dönük borçlarını faizi ile ödedikleri zaman, yararlandırılmadıkları sağlık primlerini de ödüyor.
Yapılacak değişiklik ile borçlu olunabilecek süre 180 güne uzatılarak esnafın aileleri ile birlikte sağlık hizmetinden yararlanması, diğer sigortalılar karşısındaki dezavantajlı kaldırılması sağlanacaktır" dedi.