Emekliden zam çağrısı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2014 Güncelleme 13 Haziran 2014, 00:36
Emekliden zam çağrısı

İÇİNDEKİLER

Temmuz'da maaşları artacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden yetkililere çağrı geldi. Her yılın ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, sistemin değişmesini istiyor. TAKVİM'i arayan bazı emeklilerin talepleri şöyle:

Yüzdelik zam istemiyorum.
900 lira emekli maaşı alıyorum. Yüzde 6 zam yapıldığında benim maaşım 54 lira artıyor, ancak 2 bin lira alanın gelirindeki artış 120 lira oluyor. Böylece yüksek maaş alanlarla uçurum büyüyor. Düşük maaşlarda iyileştirme yapmak için seyyanen zam yapılması şart.

Bağ-Kur
emeklisiyim. 800 liraya yakın emekli maaşım var. Memur emeklileri zamda bizi geçiyor. Bizlere daha önce seyyanen zam yapılmıştı. Yine yapılsın. Temmuz zammımız seyyanen zam olsun.

'ARTIŞI ÖNCEDEN BİLELİM'

Zam oranımızı önceden bilemiyoruz. Ancak zam alacağımız ay belli oluyor. Zamları önceden öğrenebileceğimiz bir sistem yapılsın.

Memur emeklileri toplu sözleşme ile iyileştirme imkanına sahip oluyor. Tüm emeklilerin zammı aynı olmalı. Toplu sözleşme tüm emeklileri kapsamalı.