Borsada da paralel tezgah!

Müfettişler, 17 Aralık operasyonuyla deşifre olan paralel yapının Emniyet ayağında şok detaylara ulaştı. Müfettişler, brokerlarla, işadamlarını yasadışı dinleyen polislerin şirket ve yatırım bilgilerini elde ederek borsada oynadıkları bilgisine ulaştı.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 09 Haziran 2014, 09:48
Borsada da paralel tezgah!

İÇİNDEKİLER

Hükümeti hedef alan paralel yapının gerçekleştirdiği 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmasının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Emniyet içindeki yapılanmayı mercek altına aldı. Operasyonların merkezi olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geriye dönük tüm işlemleri incelemeye alan müfettişler, kanun dışı birçok uygulama tespit etti. Müfettişlerin son tespiti ise paralel yapı üyelerinin devletin kanunlarla tanımlanmış imkanlarını kendi çıkarlarına nasıl kullandıklarını gözler önüne serdi.

YATIRIMLARI TAKİP ETTİLER


Müfettişler incelemelerinde 3. köprü ve yeni havalimanı projelerini hayata geçirecek şirketlerin yöneticilerinin hedef alındığı 25 Aralık soruşturmasında şokE eden detaylara ulaştı. Yasadışı dinlemeleri tarayan müfettişler, paralel yapı üyesi birçok polisin işadamlarını dinleyerek şirket sırlarını elde ettikleri ve maddi çıkar sağladığını tespit etti.

BROKER'LAR HEDEFTE

Müfettişler telefon dinleme listelerine uydurma suçlamalar ve sahte isimlerle borsa uzmanı ünlü brokerların telefon numaralarının da eklendiğini belirledi. İşadamlarını dinleyip yeni yatırımları ve şirket sırlarını elde eden paralel polislerin, brokerların müşterilerine verdiği tüyoları dinleyerek borsadan hisse senedi aldığı ve bu şekilde yüklü miktarda para kazandığı ortaya çıktı.

MALVARLIKLARI İNCELENECEK


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde incelemelerini tamamlayan müfettişler, kendi çıkarları için yasadışı dinleme yapan polisleri ıslak imzalarından belirlemeye başladı. İlk incelemede usulsüz dinleme yaptığı tespit edilen 40′a yakın polis tespit edildi. Görev sürelerinin bitmesi nedeniyle farklı illere atanan polislerin yeni görev yerlerindeki faaliyetleri de incelenecek. Müfettişler ismi belirlenen polislerin malvarlığını ve kaynağı açıklanamayan paraları soruşturmaya dahil edecek.

YASADIŞI DİNLEMEYE HAKSIZ KAZANÇ

Emniyet birimlerindeki paralel yapıya yakın polisler, yasadışı dinlemelerden hangi şirketin hissesine yatırım yapacağını öğrendi. Böylelikle önceden bilgi alma yöntemiyle milyonlarca lira haksız kazanç elde etti. İşte müfettişler şimdi o paraların peşine düşecek. (Akşam)