İntibak çağrısı

TAKVİM'e emeklilerden telefon yağıyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, 30 Haziran'da çıkacak kararı beklerken, 'İntibak şart. Bu konuda umutluyuz' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2014 Güncelleme 24 Mayıs 2014, 00:00
İntibak çağrısı

İÇİNDEKİLER

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gündeminde intibak var. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nin 30 Haziran'da açıklayacağı intibak ile ilgili kararını bekleyen emekliler, TAKVİM'i arayarak konuyla ilgili isteklerini sıraladı. "İntibak şart" diyen emekliler, şunları söyledi: Ben 3 ayla intibak zammını kaçırdım. 2000 yılından önce olanların maaşı intibak zammıyla bizleri geçti. 2000 ve sonrasında emekli olanlara da intibak zammı şart. İntibak ile ilgili davanın sonucunu merakla bekliyorum. Karar, Emekliler Günü'nde açıklanacakmış. İntibak kararı çıkacağından umutluyum. Böylece bayram yaparız.

BAĞ-KUR'LU UNUTULMASIN
Daha önce yapılan intibak düzenlemesinden çok az sayıda Bağ- Kur'lu yararlandı. İntibak zammı yapılsın, Bağ-Kur'lular unutulmasın. Arkadaşım benden 1 yıl önce emekli oldu. Maaşlarımız birbirine yakındı. İkimiz de aynı prim gününden emekli olduk. O 1999'da emekli olduğu için intibak aldı, maaşı beni geçti.