İntibakta son viraj

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak davada son viraja girildi. Kilit rol oynayacak bilirkişi raporu haftaya belli olacak. Rapor merakla bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mayıs 2014 Güncelleme 12 Mayıs 2014, 00:00
İntibakta son viraj

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı intibakta. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak kapısını açacak davada sona yaklaşıldı. Emekliler, Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen intibak davasından müjde çıkmasını beklerken; haftaya önemli bir gelişme yaşanacak. Davada kilit rol oynayacak bilirkişi raporu belli olacak. Davayı açan İşçi, Memur Bağ- Kur Emeklileri Derneği'nin Başkanı Hamdi Öz, "Davada şimdiye kadar 3 duruşma yapıldı. Son duruşma 14 Nisan'da gerçekleştirildi. Olumlu geçti. Bilirkişi raporundan sonra karar verilecek. 20 Mayıs'ta bilirkişi raporu bize ulaşacak" dedi. Bilirkişi raporu merakla beklenirken, karar da 30 Haziran tarihinde belli olacak. Dava olumlu sonuçlanırsa, milyonlarca emekliye intibak zammı kapısı açılacak.

20-355 LİRA ARTIŞ
2000'den önce emekli olan yaklaşık 1.9 milyon kişiye intibak zammı yapılmıştı. Bu emeklilerin maaşlarında 20 lira ila 355 lira arasında değişen artış yaşanmıştı. Yeni intibak hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da artışının bu aralıkta olması bekleniyor.

BANKALARA PROMOSYON ÇAĞRISI
Emeklilerin en önemli gündem maddelerinden biri de promosyon. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler, TAKVİM'i arayarak, bu konuda bir an önce sonuca ulaşılmasını beklediklerini dile getiriyor. Emekliler, bankalara şu çağrıda bulunuyor: "Bizim için yılda yaklaşık 120 milyarlık maaş ödemesi yapılıyor. Bu para bankalara birkaç gün önceden yatırılıyor. Yani bankalar bizim maaşımızdan kazanıyor. Bu konuda artık nazlanmasınlar. Promosyon için kesenin ağzını açsınlar."