Zaman'ın tirajı 1 milyonun altına düştü

Gülen örgütünün paralel gazetesi Zaman, tiraj kaybetmeye devam ediyor. Dershane, 17 ve 25 Aralık darbe teşebbüsleri sürecinde tirajları düşmeye başlayan Zaman, 1 milyon rakamının altına indi.

Giriş Tarihi 28 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2014, 12:51
Zaman’ın tirajı 1 milyonun altına düştü

İÇİNDEKİLER

Dershaneler tartışmasının hemen ardından gelen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla birlikte AK Parti - Cemaat kavgası keskinleşmiş ve Zaman da hükümeti bombalamaya başlamıştı.

ZAMAN 1 MİLYONUN ALTINA DÜŞTÜ

Bu süreçte Cemaat'in içinde de çatlaklar oluşmuş ve Zaman gazetesi giderek tiraj kaybına uğramıştı. Zaman'ın devam eden tiraj kaybı bugün ilk kez "1 milyonun" altına düşerek rekor seviyeye ulaştı. Zaman, Cemaat evlerinde yapılan aboneliklerle birlikte, az sayıdaki bayi satışı da eklenince 1 milyonun üzerinde satan tek gazete olma ünvanına sahipti. AK Parti'ye karşı başlatılan savaşla birlikte Zaman bu unvanını da kaybetmiş oldu.

YILLARCA KAMPANYA YAPMIŞLARDI
Cemaat, Zaman'ın tirajını 1 milyonun üzerine çıkarmak için yıllarca büyük bir çaba sarf etmişti. Cemaat evlerinde gençlerin tamamı gazeteye abone yapılmış, kimi zaman da bir kişi birden fazla kez abone yapılarak satış rakamları artırılmıştı.