Zam ve kesinti yok

Enerji Bakanı Yıldız, yağışların az olması nedeniyle gündeme gelen elektrik ithalatı için konuştu: Elektrik kesintisi olmaz, fiyata da zam yapılmayacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2014 Güncelleme 25 Nisan 2014, 00:00
Zam ve kesinti yok

İÇİNDEKİLER

Kuraklık, elektrik ithalatını gündeme getirdi. İran, Gürcistan, Bulgaristan'dan elektrik ithal edilebileceğini belirten Enerji Bakanı Taner Yıldız, bu tablonun faturalara yansımayacağı mesajını verdi. Yıldız, "Ne elektrik kesintisi ile ilgili bir sıkıntı ne de fiyatlara yansıması söz konusu. Yağmur az yağdığında diğer kaynaklar kullanılır" dedi.

PROPAGANDA YAPILDI
Elektrik ithalatının, kullanılan toplam elektriğin yüzde 3'ü olduğunu söyleyen Yıldız, "Şimdi belki yağmur azaldığında yüzde 4'e çıkacak. İthalat patladı diye bir şey yok" şeklinde konuştu. Enerji üretiminde yerli kaynaklara önem verilmesi gerektiğini anlatan Yıldız, "Bunun neresi yanlış. Suya, rüzgara, güneşe önem vermemiz lazım. Yağmur az yağdığında ne oluyor? Az yağdığı kadarlık kısmını başka enerji kaynaklarından telafi ediyoruz" dedi. Yıldız, Bulgaristan'a elektrik ihraç ettiklerini anımsatarak, "Hem ihraç ediyoruz hem ithal. Ancak ithalat artmış gibi gösteriliyor. Biz Gürcistan'a da, Azerbaycan'a da elektrik satıyoruz" yorumunu yaptı.