Kostüm bayramı

Okul baloları ve 23 Nisan sayesinde kostümcüler de bayram yaptı. Yıllık cirosunun yüzde 30'unu Çocuk Bayramı'nda gerçekleştiren firmalar, 500 liraya kostüm sattı. En çok yerel kıyafetler tercih edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2014 Güncelleme 24 Nisan 2014, 01:54
Kostüm bayramı

İÇİNDEKİLER

Çocuk Bayramı, kostümcülerin yüzünü güldürdü. Okullarda düzenlenen gösteriler için kostümcüler, 35 ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla birbirinden farklı kıyafetler hazırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda genellikle yöresel kıyafetler tercih edildi. En ucuz kostüm 35 liralık fiyatıyla birkaç parçalı folklor kıyafeti, en pahalı kostüm ise 500 lira ile orjinal işlemeli, deri çizmeli zeybek kostümü oldu. İstanbul Kapalıçarşı'daki Dünya Kostüm'ün sahibi Turan Ermurat, kostüm firmalarının cirolarının yüzde 30'unu Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra anaokullarındaki okuma bayramı ve okul mezuniyetlerinde de işlerinin yoğunlaştığını söyledi.

AMERİKALI PADİŞAHLAR
Anaokulu çağının erkene çekilmesi ve yaygınlaşması ile son 4-5 yıldır ebeveynlerin çocuklarına çok daha fazla kostüm aldığını kaydeden Ermurat, "Anaokulunda çocuklara yılda ortalama 2 kostüm alınıyor. Toplamda İstanbul'da yılda 150 bin çocuk kostümü satılıyor" dedi. Son yıllarda dizilerin etkisi ile Osmanlı padişahları ve Hürrem Sultan kostümlerine yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Ermurat, "Saray kostümlerine talep sürekli artıyor. Almanya ve Makedonya'nın yanı sıra ABD'den de toplu siparişler alıyoruz" diye konuştu.

ÖZLEM KAMER TERCANLI