Girişimcinin sigortası devletten

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2014 Güncelleme 19 Nisan 2014, 01:23
Girişimcinin sigortası devletten

İÇİNDEKİLER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, genç girişimcilere, teknoloji geliştirme bölgelerinde daha uygun şartlarda yer vereceklerini belirterek, "Sigorta primlerinde yüzde 50 indirim yapacağız, gelir vergisinde stopaj desteği sağlayacağız" dedi. Işık, teknogirişim desteği alanlara yönelik eğitim programının açılışında açıklamalarda bulundu.

DÜNYA ÇAPINDA ŞİRKET
Teknogirişim desteğinin 2009'da başladığını hatırlatan Işık, bugüne kadar bin 300'ün üzerinde genç girişimciye destek verildiğini belirtti. Bundan 10-15 yıl önce ABD'de hiç adı bilinmeyen şirketlerin bugün milyar dolarlık cirolara ulaştığına işaret eden Işık, "10-15 yıl sonra, girişimcilik desteğine hak kazanan şirketlerimiz, Türkiye hatta dünya çapında önemli cirolara ulaşacak. Bundan şüphem yok" değerlendirmesinde bulundu.

DESTEKLERİN DÖNÜŞÜ ANALİZ EDİLECEK
Verilen tüm desteklerin etki analizini yapacak 'Etki Değerlendirme Daire'si adında bir birim kuracaklarını bildiren Bakan Işık, bu sayede verdikleri her desteğin ülkeye dönüşümünün ne oranda olduğunu izleyeceklerini söyledi.