Paralel örgütün son ihaneti

Suudi Arabistan'da çok büyük bir ihaleyi almak üzere olan Türk şirketini karaladılar.

Giriş Tarihi 17 Nisan 2014, 00:00 Güncelleme 17 Nisan 2014, 13:00
Paralel örgütün son ihaneti

İÇİNDEKİLER

Hükümet'in 17 Aralık süreci sonrası büyük bir mücadele başlattığı paralel yapının yurt dışındaki Türk şirketlerini de karaladığı ortaya çıktı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Suudi Arabistan'da büyük bir işi almak üzere olan bir şirketin paralel yapı tarafından karalandığını, ancak müdahale ettiklerini söyledi.

Paralel Yapı'nın menfaatlerini koruma uğruna Türkiye'nin zarar görmesini dahi göze aldığını belirten Bakan Zeybekci, TGRT Haber'de katıldığı programda yaşananları şöyle özetledi:

"Türkiye'yi bitirmek için Başbakanı hedef seçtiler. Beni bugün çok kahreden bir olay yaşandı. Suudi Arabistan'da, milyon dolarlık dev bir projeyi almak üzere olan müteahhitlik şirketimizle ilgili... Paralel yapılar, benim gurur kaynağım olan şirketimle ilgili oraya gidip şirketimi karalıyorlar. Onlar bütün dünyaya saldırıyorlar. Bu yapı; Amerika Kongresi'ndeki tüm üyelere, İngiltere'deki tüm Avam Kamarası'na, Lordlar Kamarası'na, devlet başkanlarına ve tüm büyükelçiliklere Türkiye ile ilgili mektup yollamışlar. Bu konuya derhal müdahale ettik. Konu ile ilgili gereğini yaptım. Bu benim işim. Dünyanın neresinde olursa olsun, yarım saat içinde binerim uçağa, o ülkedeki gerekli yerlerle temasa geçerek gereği neyse yaparım. Başbakanımızın söylediği gibi, bu can bu bedende oldukça aman vermeyiz."

Yerel seçim sonuçlarını da değerlendiren Bakan Zeybekci, "30 Mart'ta millet, net olarak yeni Cumhurbaşkanı'nın ismini ve şeklini yazdı. Her şey açık şekilde ortada duruyor. Bana sorarsanız da Başbakanımız Cumhurbaşkanı olmalı. Zaten seçime girmesi halinde ilk turda seçilecektir. İkinci tura gerek kalmaz bile... Eğer muhalefet de, yerel seçimdeki gibi bir ittifak ile tek aday etrafında birleşirse, milletin mesajını almamış demektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi