Paralel kıyak

İstanbul Yenibosna'daki 36 bin metrekarelik Hazine arazisinin, paralel yapının iş örgütü TUSKON'a, usulsüz işlemle kiralandığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 01:14
Paralel kıyak

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen grubunun iş dünyası ayağının tepe kuruluşu Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) yapılan arsa kıyağına Başbakanlık geçit vermedi. İstanbul'un iş merkezi Bahçelievler ilçesi Yenibosna, Köyaltı mevkinde, Hazine'ye ait olan arazi, 17 Ocak 2012'de pazarlık usulüyle 'tüzüğünde belirtilen amaçlara uygun tesis yapmak' kaydıyla TUSKON'a kiralandı. 1.6 milyon lira bedelle 49 yıllığına verilen arazinin yeri emlak uzmanlarına göre oldukça iyi bir konumda.

USULSÜZ DEVİR İPTAL EDİLDİ
Devir işlemlerinin ardından TUSKON, arsa devrine ilişkin ön izinlerin uzatılması için 26 Aralık 2012'de İstanbul Valiliği'ne başvurdu ve Valilik süre uzatımına izin verdi. Kurum işleri tamamlamaması ve projede ne yapacağına karar vermemesi üzerine 10 Ocak 2014'te İstanbul Valiliği'ne başvurarak ön izin işleminin tekrar uzatılmasını istedi. Maliye Bakanlığı, yaptığı incelemede TUSKON'a süre uzatımlı verilen arazi devrinin Haziran 2012'de çıkan Başbakanlık genelgesi kapsamında Başbakanlık izni olmadan verildiğini tespit etti. Bunun üzerine Milli Emlak Genel Müdürlüğü konuyu Başbakanlık'a iletti. TUSKON'a arsa tahsisi için red kararı çıktı. Şimdi arazi daha yüksek bir bedelle devredilmesi için yeniden ele alınacak. TUSKON'a devredilen arazi 36 bin 332,34 metrekare alana sahip.

Mehmet NAYIR