Af ve kadro müjdesi

Disiplin affından akademik personele zamma kadar çalışanları ilgilendiren birçok konu torba tasarıya girdi. 4C'liye kadro da Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mart 2014 Güncelleme 21 Mart 2014, 00:00
Af ve kadro müjdesi

İÇİNDEKİLER

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) 2014 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda, 4C'li personele kadro verilmesi ve disiplin affının da aralarında bulunduğu pek çok konu ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlık yaptığı toplantı, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve kamu sendikalarının başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Basına kapalı yapılan toplantının ayrıntılarına TAKVİM ulaştı. Gazetemize konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Bakan Çelik'in, disiplin affından akademik personele zamma kadar birçok konuyu içine alan kanun tasarısı taslağını Başbakanlık'a gönderdiğini açıkladığını söyledi. Yasalaşması beklenen taslakta yer alan konuları Tonbul, şu şekilde sıraladı: Disiplin cezalarının affı, Özelleştirme nedeniyle kamuya geçen personelin kariyerlerine uygun yerlere atanması, Sümer Holding'deki işsizlik sigortası kesintisinin kaldırılması, İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin düzenlenmesi, Nöbetçi memur uygulamasına son verilmesi, Akademik personele zam, Adliyelerde çalışan personele fazla mesai verilmesi, Emekli ikramiyesinin süresinin 35 yıl olarak düzenlenmesi.

SÜREÇ İŞLİYOR
Tonbul, "Bakan Çelik ayrıca, 4C'liye kadro, 2005'ten sonra işe alınan kamu personeline 1 derece ile üniversite mezunu işçilere memuriyet verilmesini tekrar Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğini dile getirdi" şeklinde konuştu. Öte yandan Tonbul, 4B ve 4C'li hamile çalışanlara gece nöbeti yasağı ve fazla mesai ücreti verilmesi ile ilgili de Başbakanlık genelgesi hazırlandığı belirtti.

KOMİSYONDA DİKKATE ALINACAK
Bakan Faruk Çelik, Kurul'da ele alınan konularla ilgili bazı düzenlemelerin torba yasa içinde taslak olarak Başbakanlık'a gönderildiğini ve orada imzaya açıldıktan sonra Meclis'e sevk edileceğini dile getirdi. Bakan Çelik, "Bunun yanında konfederasyon başkanlarının yeni talepleri var. O talepleri de komisyon safhasında dikkate alacağız" diye konuştu.

ÖZLEM KAMER TERCANLI