İntibak zam'anı

Yeni intibak beklentisi arttı. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar yeni intibak için düğmeye basılmasını istiyor. Gözler Ankara'da...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2014 Güncelleme 12 Mart 2014, 00:00
İntibak zam’anı

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emeklinin gündeminde 'intibak' var. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak bekliyor. 30 Mart seçimleri sonrası Meclis'e sevk edilecek torba yasa tasarısına intibak düzenlemesinin eklenmesini isteyen emekliler, pür dikkat Ankara'dan gelecek habere kilitlendi.

TASARIYA GİRSİN
2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda umut yarattı. Emekli dernekleri, yeni intibak için çalışmalar gerçekleştirirken; kamu başdenetçisinin tavsiye kararıyla konu Çalışma Bakanlığı'nın da gündemine geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kamu başdenetçisine olumsuz yanıt gelse de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu sürüyor. İntibak isteyen emekliler, yerel seçimlerin ardından Meclis'e sevk edilecek sosyal güvenlikle ilgili tasarıyı merakla bekliyor. Emekliler, Çalışma Bakanlığı'nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarıda intibak düzenlemesinin yer almasını beklediklerini söylüyor. TAKVİM'i arayan emekliler, yetkililere şöyle sesleniyor: "Maaşlarda eşitsizlik var. Bunu düzeltmenin yolu intibak. Gelecek haberi bekliyoruz." İntibak hayata geçerse, emeklilerin maaşında belli oranlarda artış olacak.

'SÜPER EMEKLİ MAĞDUR OLDU'
Uzun yıllar önce toplu para yatırarak süper emekli olanlar, dert küpü. TAKVİM'i arayan süper emekliler, "Birikimlerimizi verdik ama mağdur olduk. Sorunumuza çözüm bekliyoruz" diyor. Süper emekliler taleplerini şöyle dile getiriyor: "Geçmişte ödediğimiz toplu para günümüze uyarlanarak bize ödenebilir. Eğer bu yapılamıyorsa maaşlarımızda bir ayarlama yapılabilir. 1987 yılında çıkartılan yasa bizi heyecanlandırdı. 'Yüksek maaş alacağız' diye süper emekli olduk. Hayal kırıklığı yaşadık."