İcracı bankaya fren

Bakiye kırıntılarını yıllar sonra yüksek meblağlar ile tüketicinin karşısına çıkaran bankalara fren geldi. TÜDER Başkanı, '7 gün içinde itiraz edilirse, icra takibinin hükmü kalmaz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2014 Güncelleme 03 Mart 2014, 01:40
İcracı bankaya fren

İÇİNDEKİLER

Unutulan kuruşluk bakiyeleri yıllar sonra vatandaşın karşısına dağ gibi borç olarak çıkaran icracı bankaların oyunu bozuldu. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, banka hesabında unutulan borçlar yüzünden haklarında icra takibi başlatılan kişilerin, tebligatın ulaştığı tarihten itibaren 7 iş günü içinde ilgili icra dairesine itiraz etmeleri halinde takibin durdurulacağını, hiçbir hükmün kalmayacağını söyledi. "Bazı bankaların, bakiye kırıntılarını zamanında talep etmeyerek ve özellikle de bildirmeyerek, müşterilerini mağdur ettikleri anlaşılmakta" diyen Ağaoğlu, şunları kaydetti:

FIRSATÇILIK
"Unutulan küçük meblağlar, yıllar sonra yüz, hatta binlerce lira olarak tüketicinin karşısına çıkıyor, üstelik haksız yere kara listeye girmesine sebep oluyor. Bankalar fırsatçılık yapıldığı düşüncesini de hakim kılmakta. Bilinçli tüketiciler, gereken refleksi göstermesi halinde bankalar bu şekilde müşterilerini mağdur etmeye son vermek zorunda kalacak."