Taşeron tamam 4C'li sırada

Çalışma Bakanı Çelik, taşeron yasa tasarısının Başbakanlık'ta olduğunu söyledi. Çelik, "4C kadrosu ve memura derece konuları da gündemimizde. Henüz karar aşamasında değiliz' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2014 Güncelleme 23 Şubat 2014, 00:00
Taşeron tamam 4C’li sırada

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu'nda, internetle ilgili düzenlemeleri de içeren torba kanun teklifinin görüşmeleri sırasında soruları cevaplandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeronlara müjdeli haberler verdi. Çelik, taşeron uygulamalar konusundaki çalışmalarının Başbakanlık'a taslak olarak sunulduğunu belirtti. Taşeron uygulamasının, çeşitli vesilelerle gündeme taşınan önemli bir sorun olduğunu kaydeden Çelik, taslağın, taşeron çalışanlarının yıllık izinleri, kıdem tazminatı ve ücretlerinin güvence altına alınması, sözleşmenin kısa değil asgari 3 yıl yapılması, asıl işveren ile alt işverenin kesin olarak ayrılması gibi düzenlemeleri içerdiğini söyledi. Çelik, kısa süre içinde parlamentoya göndermek istedikleri söz konusu taslakla ilgili olarak gruplar arasında uzlaşma olacağı inancını taşıdığını ifade etti.

YAŞ BEKLEYENLERE SAĞLIK HİZMETİ
Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değinen Çelik, "Burada, 2000 yılı öncesi işe başlayanlarla ilgili bir sorun yaşanıyor. Kademeli bir emeklilik söz konusu. Anayasa Mahkemesi de bu kademeli emekliliği onaylamış. Biz de onların sağlıktan yararlanmaları konusundaki sıkıntıyı gidermek için Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğimiz düzenlemede, çalışmalarımızı huzurunuza getirmiş olacağız" diye konuştu.

KARAR AŞAMASINDA
Faruk Çelik, memura derece verilmesi, 4-C konularının toplu sözleşmede gündemlerinde olduğunu bildirdi. Çelik, "Memura derece konusunda uzlaşı sağlama gayreti içindeyiz. 4-C statüsü ile ilgili olarak bu toplu sözleşmede yüzde 40 ücret artışı sağladık. Ama 4B olma talepleri ile ilgili henüz karar aşamasında değiliz. Tartıştığımız konulardan biri. Taleplerine saygı duyuyoruz ama bir uzlaşmaya ihtiyaç var" dedi.