Faiz kapısına neşter

Faiz geliri elde etmenin en kolay yolu olan kredi kartına, sayı sınırı geliyor. Bankalar istedikleri gibi limit artırıp, kart dağıtamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2014 Güncelleme 07 Şubat 2014, 00:08
Faiz kapısına neşter

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "faiz lobisinin en büyük kaynağı" olarak ifade ettiği kredi kartı sayısında, taksit sınırlamasıyla beraber ciddi bir düşüş bekleniyor.

BAZILARI LİMİT DONDURDU
Kredi kartı limitinin gelirin 4 katı ile sınırlanmasının, 56 milyonu geçen kart sayısını da düşürmesi bekleniyor. Vatandaşın gelirini ve diğer bankalardaki kart limitini net bir şekilde göremediklerini öne süren bazı bankalar müşterilerinin limitini dondurdu. Kredi Kayıt Bürosu bünyesinde kurulan Limit Kontrol Sistemi ile kredi kartı çıkaran kuruluşlar, yeni açılan hesaplarla ilgili bilgileri on line paylaşarak limit aşımı olup olmadığını kontrol ediliyor. BKM verilerine göre kartla geçen yıl 2.5 milyar adet işlem yapıldı.

TAKSİT CİNLİĞİ TAKİPTE
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartında taksit sınırı uygulamasının farklı kartlarla delinmemesi için de alarma geçti. BDDK, Bankalararası Kart Merkezi ile bunun takibine dönük altyapı çalışmalarını tamamladı. BKM aracılığı ile POS üzerinden taksit sınırlanmasının delinip delinmediği de yakından izleniyor.

Hazal ATEŞ