Kadro ve zam Başbakan'da

Hafta sonu yapılan Erdoğan- Gündoğdu görüşmesinin detaylarına TAKVİM ulaştı. Memur-Sen Başkanvekili Tonbul, '4C'den üniversiteli işçilere kadar tüm konuları Sayın Başbakan'a sunduk, hiçbir konuya olumsuz yaklaşmadı' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2014 Güncelleme 28 Ocak 2014, 02:14
Kadro ve zam Başbakan’da

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca çalışanın beklediği torba yasada sona yaklaşılırken, bugüne kadar uzlaşılan konularla ilgili dosya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Hafta sonu Başbakan Erdoğan tarafından kabul edilen Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu sözleşmeyle başlayan ve Kamu Personel Danışma Kurulu'nda uzlaşılan birçok konuda bilgi verdi. Gündoğdu, "Akademik zam, 4C'liye kadro, disiplin affı, bir derece, mesai, 30 yıl sınırı, üniversiteli işçiler, aile yardımı, İş ve Meslek Danışmanları (İMD), öğretmen açığını kadrolu öğretmenle gidermek gibi haklı talepleri gerekçeleriyle aktardım" dedi. Bu açıklamalarla milyonlarca çalışan sevinirken, dosyaları alan Başbakan Erdoğan'ın da hiçbir konuya olumsuz yaklaşmadığı öğrenildi.

ANLAŞMA VAR
TAKVİM'in sorularını cevaplandıran Memur- Sen Başkanvekili Hacı Bayram Tonbul, "Sunulan dosyalara Sayın Başbakan olumlu olarak yaklaştı. 'Söz verdiysek bu konularda çalışma yapalım' diye cevap verdi. Zaten birçok konu, kurullarda mutabık kalınmış konular" dedi. Tonbul, bazı konuların muktesap hak haline geldiğini ve artık çözülmesinin şart olduğunu belirtti. Bazı konularda başa dönülmemesi gerektiğini de hatırlatan Tonbul, "Biz 2005 sonrası memuriyete girenlere 1 derece verilmesi konusunu 2011'de tamamlamış ve anlaşmıştık. Fakat çıkmadı. Şimdi bunun gibi konularda başa dönülsün istemiyoruz" dedi.

AYRIM YAPILMADI
Kamu kurumlarında işçi kadrosunda görev yapan üniversite mezunu çalışanları konusunun da Başbakan'a sunulan dosyalar arasında olduğunu belirten Tonbul, "Bu konuda da Sayın Başbakan hangi kurumda ne kadar bu statüde çalışan olduğu konusunda bilgi istedi. Biz de hazırlayıp sunacağız" diye konuştu. Bu arada bazı meslek sahiplerinin ayrı tutulduğu yönündeki söylentileri de cevaplandıran Tonbul, şunları söyledi: "Bizim bu tür bir ayrım yaptığımız yok. Her üniversite mezununun memurluğa geçmesi diye de bir şey söz konusu değil. Sadece 2 yıllık ya da 4 yıllık üniversite bitirmiş işçi kadrosunda olup ta memur görevi yapan arkadaşların statülerinin değişmesiyle ilgili bir talep var." Tonbul, akademisyenlere zam konusunda da iki ayrı çalışmanın sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Bu konuda Çalışma ve Maliye Bakanlığı'nda YÖK'le birlikte yürütülen iki ayrı çalışma var. Bunlar bitince birleştirilerek netice alınacak."