4C Maliye'nin değil bizim konumuz

Bakan Çelik, 4C kadrosu ile ilgili olarak, 'Maliye Bakanı'nın gündeminde bir konu değil. Bizim toplu sözleşmeyle ilgili gündemimizde bir konu' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2014 Güncelleme 22 Ocak 2014, 00:00
4C Maliye’nin değil bizim konumuz

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4C'lilere kadro konusunun henüz netleşmediğini açıklarken, "Maliye Bakanı'nın gündeminde olan bir konu değil. Bizim toplu sözleşmeyle ilgili gündemimizde olan bir konu" şeklinde konuştu. 4C'li çalışan 23 bin kişinin bulunduğunu anlatan Çelik, kadro ile ilgili sorular üzerine şöyle konuştu: "Bu konu toplu sözleşme masasında konuşulan bir konu olduğu için Çalışma Bakanlığı'nın gündeminde var. Çalışanların hakları toplu sözleşme masasında belirleniyor. Toplu sözleşmede alınan kararlar uygulanıyor. 4B'liler ve 4C'liler toplu sözleşmede gündeme gelen konulardır. 4B'liler kadroya alındı, 4C'liler için de tavsiye kararı olarak danışma kurullarında görüşülmesi ve burada bir düzenleme yapılabilirse yapılması şeklinde karar alındı.

HENÜZ NETLEŞMEDİ
Danışma kurulu toplantı yapınca bu konu gündeme geliyor, tartışıyoruz. Maliye Bakanı'nın gündeminde olan bir konu değil doğru ama bizim toplu sözleşmeyle ilgili gündemimizde olan bir konu. Siz herhangi bir bakana personellerle ilgili bir şey sorsanız, 'Gündeminizde mi?' diye, 'Yok' diyecektir. 4C'nin tartıştığımız, taraflarla görüştüğümüz, ücret konusunda artışı sağladığımız ama statü konusunda henüz netleştiremediğimiz bir tablo olduğunu söylüyoruz."