4C'lilerin kadro umudu sürüyor

Kadro isteyen onbinlerce 4C'linin yüreğine su serpen açıklama Memur-Sen Başkanı Gündoğdu'dan geldi: Çalışma sürüyor. Talebimizi Başbakan'a ileteceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2014 Güncelleme 20 Ocak 2014, 00:00
4C’lilerin kadro umudu sürüyor

İÇİNDEKİLER

Kamuda 4C statüsünde çalışanlar 'kadro' müjdesi bekliyor. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4C'lilerin umudunu sürdürecek açıklamalar yaptı. Gündoğdu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 4C'lilere ilişkin bir çalışmalarının olmadığı yönündeki açıklamasının gayet normal olduğunu söyledi. 4C'lilere kadronun toplu sözleşme masasına taşıdıkları önemli maddelerden biri olduğunu anımsatan Gündoğdu, işveren heyeti başkanı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, toplu sözleşme heyet başkanı olarak da kendisinin birlikte çalıştıkları bir konu olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

'VERİLMİŞ BİR KARAR YOK'
"Bu konuyla ilgili 'şu olsun' diye verilmiş bir karar yok. Ama biz, bu konuyu hem toplu sözleşme masasında hem de Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda görüştük. Son olarak da Bakan Çelik'e verdiğimiz raporda, 4C'lilerin 4B kadrosuna geçirilmesini ilettik ve esas talebimiz budur. 4B imkansız ve olmayacaksa 4D'ye de razıyız, yeter ki '4C'den kurtulsunlar' diye bir talep yansıttık. Bu talebimizi de Sayın Başbakan ile görüşeceğiz ama 17 Aralık ve benzer süreçlerden dolayı bu görüşmeyi yapamadık."

'ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR'
Bakan Çelik'in bu konuya 'hayır' demediğini vurgulayan Gündoğdu, "Maliye Bakanlığı'nın çalışma alanında olan bir konu olmaması dolayısıyla Bakan Şimşek böyle bir şey söylemiş olabilir" dedi. Gündoğdu, "Maliye Bakanlığı'yla bir toplantı yapıp 4C'liye bir kadro çalışması yapmadık. Çünkü bizim çalışma alanımız, toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu ile irtibatlı. İlgili olduğumuz Çalışma Bakanlığı'yla çalışma yaptık ve bu çalışmamız da Çalışma Bakanı Çelik ile devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

GÖZLER 'TORBA'DA
4C'lilere kadro kararı alınması durumunda, düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen torba yasa tasarısına ekleneceği belirtiliyor. Memur- Sen Başkanı Gündoğdu, sendikaların verilerine göre 4C kadrosunda halen 47 bin, Çalışma Bakanlığı verilerine göre ise 23 bin geçici işçi bulunduğunu açıklamıştı.