İntibak düğümü çözülüyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar torba yasa tasarısına kilitlendi. Yeni intibak düzenlemesi tasarıya girerse, milyonlarca emekliye zam yolu açılacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ocak 2014 Güncelleme 15 Ocak 2014, 08:44
İntibak düğümü çözülüyor

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 8 milyon emeklinin beklediği intibak için önemli viraja girildi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara ilişkin intibak düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Yeni intibak düzenlemesinin torba yasa tasarısına eklenmesi bekleniyor. Bu nedenle de 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, tasarının Meclis'e sevk edileceği zamanı iple çekiyor. TAKVİM'i arayan emekliler, intibak zammının akıbetinin bir an önce belli olmasını isterken, "İntibak torba yasada yer alacaktır. Umutluyuz. Ancak bizi fazla merakta bırakmasınlar" diyor. 2000 yılından önce emekli olan 2 milyon kişiye Ocak 2013'te intibak zammının verildiğini belirten okurlarımız, "Bize de Ocak 2014'te müjde gelsin" ifadesini kullanıyor.

BİRAZ ZAMAN ALIR
Sadece emeklilerin değil, 4C'lilerin, taşeron işçilerinin, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçlularının da merakla beklediği torba yasa tasarısının en geç Şubat başında Meclis'te olması bekleniyor. Uzmanlar, intibak düzenlemesi çıkınca yasalaşır yasalaşmaz emeklilerin hemen zam alamayacağını, hesaplamaların biraz zaman alacağını belirtiyor. İlk intibak ile 2000 yılından önce emekli olanların maaşlarında 20 ila 355 lira arasında zam olmuştu.

ESNAFA MÜJDE
Torba yasa esnafın yüzünü güldürecek. Esnafın sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılacağı kaydedildi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in kendisini ziyaret ettiğini, görüşmede esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik, emekli maaşları ile diğer sorunlarına dair sıkıntılarını dile getirdiğini aktardı. Palandöken, ''Torba yasa ileborcu olan esnafımıza yapılandırma geliyor" dedi.