Asgari ücretliye tek maaş

Asgari ücretteki 16 yaş üstü ve altı ayrımı kaldırıldı. Artık tek ücret olarak uygulanacak. 2014 yılı zammı ise Pazartesi açıklanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2013 Güncelleme 27 Aralık 2013, 00:00
Asgari ücretliye tek maaş

İÇİNDEKİLER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2014 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için dün dördüncü kez toplandı. Açıklanması beklenen rakamla ilgili Çalışma Bakanlığı yetkilileri, bir sonraki toplantıyı işaret etti. 2014'te geçerli olacak asgari ücret, bugün ya da 30 Aralık Pazartesi günü yapılacak toplantıda belirlenecek.

KARAR VERİLDİ
Toplantıda, asgari ücretteki 16 yaş ayrımının kaldırılması kararlaştırıldı. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret konusunda mevcut durumun 16 yaşını dolduranlar ve 16 yaşını doldurmayanlar olarak farklı belirlendiğini belirterek, "Asgari ücretin tek olmasını istiyoruz. Toplantıda bu talebimizi görüştük. Yapılan oylamada 16 yaş ayrımının kaldırılması kararlaştırıldı" diye konuştu.

BİN 600 LİRA TEKLİFİ
Irgat, "İşverenler ise asgari ücretin '16 yaşını doldurmayanlar' ile ilgili bölümün kaldırılması yerine yaşın 20 ya da 21'e yükseltilmesi önerisinde bulundu" dedi. Toplantıda taleplerini yinelediklerini vurgulayan Irgat, şunları kaydetti: "En düşük memur aylığı olan bin 600 lirayı esas alıyoruz. Onun altındaki rakamın bugünün şartlarında çok yaptırımı olmayacağını düşünüyoruz. TÜİK verileri, hayatın gerçekleri esas alınarak bir ücret belirlenmeli."