Emekliden özel istek

Banka promosyonu bekleyen emekliler, Çalışma Bakanlığı'na 'Özel bankalarla görüşün' çağrısı yaptı. TAKVİM'i arayan emekliler, 'Kamu bankaları promosyonda cimri. Özel bankalar yarış içinde. Onlarla pazarlıklar yapılsın' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2013 Güncelleme 17 Aralık 2013, 00:00
Emekliden özel istek

İÇİNDEKİLER

10 milyonu aşkın emekli, banka promosyonuna kilitlendi. Memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler, bir an önce sonuç alınmasını beklerken, Çalışma Bakanlığı'na da "Kamu bankaları promosyonda cimri davranıyor. Özel bankalar ise maaş pastasından pay almak için kampanya üstüne kampanya yapıyor. Promosyon için özel bankalarla görüşün" diye sesleniyor. TAKVİM'i arayan emekliler, kamu bankalarının teklifinin şu ana kadar yıllık 80 liraya kadar çıktığını belirtirken, "Özel bankalar ise daha Çalışma Bakanlığı'yla pazarlık masasına oturmadan maaş ödemesini kendilerine taşıyan emeklilere yıllık 200 liraya varan para ya da puan veriyor. Bakanlık yetkilileri özel bankalarla promosyon için bir araya gelsin. Pazarlıkla 200 liranın da üstüne çıkılır" diyor. İşte bazı emeklilerin yorumları:

* Kamu bankaları pazarlık masasında yıllık 80 lira promosyon teklif ediyor. Özel bankalar ise kampanyalar yaparak, maaş ödemelerini kendilerine taşıyanlara 200 liraya varan para ya da puan veriyor. Demek ki bankalar, emekli maaşlarından kazanıyormuş.

TEKLİF YÜKSEK OLUR

* Özel bankalarla bir an önce promosyon pazarlığına başlanması lazım. Daha masaya oturmadan 200 lira verenler, pazarlıkta daha da fazlasını verir. Kim yüksek promosyon verirse, ben de maaşımı hemen oraya taşırım. Çalışma Bakanlığı yetkilileri bir an önce özel bankalarla masaya oturmalı.

* Kamu bankalarının işçi ve Bağ- Kur emeklilerine promosyon vermeye yanaşmadığını duydum. Böyle şey olur mu? Özel bankalar emekli ayrımı yapmıyor.