İlaç hilesi

Abdi İbrahim'deki işten çıkarmaların hileli olduğu iddia edildi. Şirketin, 400 kişiyi tazminat vermemek için 'hayali depo' kurmakla suçladığı belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2013 Güncelleme 14 Aralık 2013, 01:10
İlaç hilesi

İÇİNDEKİLER

Geçen hafta 400'e yakın ilaç mümessilinin işine son veren Abdi İbrahim tartışmaları büyüyor. Şirketin, 400 kişiyi 20 milyon liralık tazminatı ödememek için 'hayali depo' kurmakla itham edip attığı iddia ediliyor. Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut, çalışanlarının hayali ilaç deposu kurarak, hayali eczanelere ilaç satmış gibi gösterip, kendisini zarara uğrattıklarını belirterek işten atmıştı. Ancak sektör uzmanları ve dernekler, hayali deponun çalışanları tazminatsız atmak için üretilen bir senaryo olduğunu öne sürüyor. Uzmanlar, "Bırakın hayali depoyu, şirketin haberi olmadan tek kutu satmak mümkün değil" diyor. Anadolu Eczacı ve Depocuları Derneği Başkanı Eczacı Güney Sakbaş da, hayali deponun imkansız olduğunu söyledi.

BAKANLIK İŞTEN ÇIKARILANLARI ÇAĞIRDI
Abdi İbrahim'in işten çıkarılan elemanlarından bir kısmı dün Çalışma Bakanlığı Kadıköy Şubesi yetkilileri tarafından görüşmeye çağrıldı. İsmini vermek istemeyen bir çalışan, görüşmede Bakanlık yetkililerinin olayın nasıl gerçekleştiği ile ilgili bilgiler almak istediğini kaydetti. Çalışan, "Zaten Bakanlık yetkilileri önce şirkete gitti. Ardından da ben, bölge müdürüm ve birkaç kişi daha dün şubeye gittik" dedi.