Uçan bilete son

Bayram ve tatil gibi talebin yoğun olduğu dönemlerde fiyatları artırıp, yüksek kâr peşine düşen havayolu şirketlerine sınır geldi. En pahalı bilet 299 lirayı geçemeyecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2013 Güncelleme 03 Aralık 2013, 04:16
Uçan bilete son

İÇİNDEKİLER

Uçak biletinde artık tavan fiyat olacak. Bayram, tatil gibi yüksek talep olan dönemlerde fahiş fiyata ulaşan uçak biletleri için yeni dönem başladı. Bugün itibarıyla iç hatlarda en pahalı ekonomi uçak bileti 299 lira olacak. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, uçak biletlerinde tavan fiyat uygulaması için sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Yıldırım, toplantının ardından alınan kararı duyurdu. Yıldırım, şöyle konuştu:

ŞİRKETLER UZLAŞTI
"Zorunlu değil, gönüllü olarak bugün itibarıyla en pahalı ekonomi bileti 299 lira olacak. En pahalı diyorum, bunun altında uçanlar da olabilir. Ona bir itirazım yok. Onlar tamamen kendi verecekleri kararlardır. Ama hepsinin ortak mutabakata vardığı ölçü budur. Bileti ne zaman alırsanız alın 299 lira. Sınırlama da yok, isterseniz 3 ay önceden alın belki daha ucuz olur, ama seyahate saatler kala, günler kala da alsanız yine 299 lirayı geçmeyecektir. Bu ne demektir, 299 liraya da, 50 liraya da bilet var." Yıldırım, "Bu tavan fiyat uygulamasından sonra 50 liranın altında bilet görecek miyiz?" sorusu üzerine, "Burada bir sınırlama yok. Taban fiyatlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme yapılmıyor. Bu mutlaka olacaktır. Zaten havayollarında yolcu sayısını artırmak için bu tip promosyonları, cazip fiyatlamayı her zaman yapacaklar" dedi.

SON DAKİKACIYA MÜJDE
Bayram ve tatil gibi yoğun talep olan dönemlerde uçak bileti fiyatları katlanıyordu. Özellikle bilet alımını son dakikaya bırakanlar iç hatlarda 400-500 liraya varan fiyatlarla uçuyordu. En yüksek fiyatlar da yoğun talep alan yerlerdeki uçuşlarda görülüyordu. Bu durum vatandaşlar tarafından fırsatçılık olarak yorumlanıyordu. Sistem özellikle son dakikada uçuşa karar verenleri vuruyordu. Üç gün önce 200 lira olan bilet uçuştan bir gün önce 500 liraya kadar çıkıyor, uçmak zorunda olanlar ister istemez bu paraları ödüyorlardı. Şimdi firmalar 299 lirayı geçemeyecek ve son dakika fırsatı yapamayacak.

YOLCULAR SEVİNDİ
Uçak biletinde tavan fiyat uygulaması, yolcuları sevindirdi.

* Hüseyin Özçelik: Ticaretle uğraştığım için sık sık seyahat ediyorum. Yeni uygulama ile iç hatlarda bütçemiz rahatlayacak.

* Bilal Güneş: Özellikle tatillerde ve bayram günlerinde daha rahat yolculuk yapacağız.

* Ahmet Özkul: En azından alınan kararla insanlar kafasında biletlerin 299 lirayı aşamayacağını bilecek. Bu nedenle gidiş-dönüş biletlerini ona göre rahatça alabilecek. 'Acaba fiyatlarda dönüşte bir değişiklik olur mu?' şeklindeki kaygıya da kapılmayacaklar. Kurban ve Ramazan Bayramı tatillerinde fiyatlar uygun olmadığında otobüsle geri dönüyorduk.

* Sibel Dağlı: İç hatlarda üst sınır gelmesi vatandaşın kandırılmasını önleyecek.