600 bin kişiye iş

2014 Programın'dan 600 bin gence iş, dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmene maaş artışı çıktı. Kadın çalışana avantajlar geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2013 Güncelleme 06 Kasım 2013, 09:17
600 bin kişiye iş

İÇİNDEKİLER

Hükümetin 2014 Programı'ndan önemli düzenlemeler çıktı. 600 bin gence iş kapısı açılacak, dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenin maaşı artacak, tüketici kredilerinde frene basılacak. Programda şu başlıklar dikkat çekiyor:

* Kredi kartı ve tüketici kredilerinde sınırlama getirilirken, kredi-değer oranı taşıt kredilerine de uygulanacak. Bankaların talep olmadan ürün tahsisi önlenecek.

* Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlanacak hizmetlerin tanımlandığı temel teminat paketi oluşturuluyor. Paket dışındaki hizmetlerde, tamamlayıcı sağlık sigortaları devreye girecek. Gelecek yıl yaklaşık 600 bin gence iş kapısı açılacak.

* Gelecek yıl işsizlik oranının yüzde 9.4 oranında gerçekleşmesi öngörülüyor. Kamuya 74 bin personel alınacak.

* Deneyimli ve nitelikli öğretmenlerin dezavantajlı bölgelerde ve okullarda uzun süreli çalışmasını teminen farklılaştırılmış ücret modeli uygulanacak.

KADINA DESTEK

* Doğum sonrası işe dönüşlerin garanti altına alınması ve doğum nedeniyle işyerinde kadına yapılacak her türlü ayrımcılığın önlenmesi amacıyla hukuki düzenlemeler yapılacak. Doğuma bağlı olarak faydalanılan analık, babalık, refakat izinleri ve ücretsiz izinler, kadınların istihdamını azaltmayacak şekilde iyileştirilecek. Kreş ve gündüz bakımevi gibi hizmetler yaygınlaştırılacak.

* Esnaf ve sanatkar desteklenecek.

Hazal ATEŞ