Özel teklif

Kamu bankaları ile promosyonda anlaşma olmayınca, özeller harekete geçti. Emekliye 200 liraya varan promosyon verilirken, rakamın artması bekleniyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2013 Güncelleme 31 Ekim 2013, 00:49
Özel teklif

İÇİNDEKİLER

Emeklilere banka promosyonu verilmesi konusunda kamu bankalarıyla anlaşmaya varılamaması, özel bankaları harekete geçirdi. Kamu bankaları emekliye yılda 70 lira promosyon verilmesini teklif ederken, özeller daha cömert çıktı. Emekliyi bünyesine çekmek isteyen özel bankalar, 200 liraya varan promosyon öneriyor. Emekliler, bu rakamın artmasını bekliyor. Yaklaşık 10.5 milyon emekliye her ay maaş olarak ödenen toplam 10 milyar liralık pastadan pay almak isteyen özel bankalar, düzenledikleri çeşitli kampanyalarla emeklileri kendilerine çekmeye çalışıyor. Özel bankaların bazıları maaşını kendi bankalarına taşıyanlara promosyon verirken, bazıları ise banka kartına puan yüklüyor. Bazı özel bankaların maaşını kendisine taşıyan emekliye teklifleri şöyle:

EVE TESLİM MAAŞ
Finansbank:
En az aylık 500 liralık maaşını 24 ay boyunca bankalarından almak ve kredili mevduat hesabı açmak koşulunu yerine getirenlere 200 lira veriyor.

İş Bankası: Maaşını bankalarına ilk kez taşıyanların kredi kartlarına, ilk maaş ödemesini takip eden ay tek seferlik 25 lira puan yüklüyor.

PTT Bank: Maaşlarını konutlarına ya da istedikleri herhangi bir adrese teslim etmeyi taahhüt ediyor.

DenizBank: 10 ay vadeli 5 bin liraya kadar sıfır faizli ve masrafsız ihtiyaç kredisi sunuyor. Maaşın 18 katına kadar uygun oranlarla kredi imkanı da sağlıyor.

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Kamu bankalarının promosyonda nazlanmasını anlamıyorum. Alternatifsiz değiller. Onların eksikliğini özel bankalar doldurabilir" dedi.

YAŞ MÜJDESİ BEKLİYORUZ
* Emeklilik için yıl ve prim şartlarım doldu. Yaş şartını bekliyorum. 2 yılım var. Bu konuda Çalışma Bakanlığı bir çalışma yürütüyordu. Sonucu ne oldu? Bir müjde bekliyoruz.

* 1998 yılında SSK'dan emekli oldum. 6 bin prim günüm var. Annem ve babam da SSK'dan emekli. Vefat ettiler. Ancak hepimiz SSK emeklisiyiz diye yetim maaşı alamıyorum.

* Emekli polisim. Çalışan polisler, bekçiler otobüslerden bedava yararlanabiliyor. Biz ise yararlanamıyoruz. Emekli olduk, bir sürü yer görmek istiyoruz. Ulaşım ücretsiz olsun.

* Bağ-kur emeklisiyim. 750 lira civarında maaş alıyorum. En düşük maaşı Bağ-Kur emeklileri alıyor. İntibak zammı istiyoruz.