Bakan Çelik'ten çok önemli açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığının gündeminde olan kadın istihdamı, kıdem tazminatı ve taşeron işçiler sorununu taraflarla uzlaşma olmaması halinde, kasım ayında parçalı şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getireceklerini söyledi.

Giriş Tarihi 14 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 14 Ekim 2013, 17:40
Bakan Çelik’ten çok önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Bayram tatili için geldiği Bursa'da, gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, çalışma hayatının önemli konularını taraflarla uzlaşarak çözmek istediklerinin altını çizdi. Çelik, şunları kaydetti:

"Çalışma Bakanlığı olarak, önümüzdeki dört beş başlıktan oluşan önemli gündem maddeleri var. Bunlardan bir tanesi kadın istihdamı, bir tanesi taşeron, işveren, işçiler ve tazminat sorunları gibi konulardır. Bunlarla ilgili bayram öncesinde işçi, işveren kesimiyle bir kez daha görüştük, 15 günlük bir süre istediler. Bayramdan sonra, kasımın ilk haftasında son bir kez daha bir araya geleceğiz. Uzlaşma sağlanırsa bunları hızlı şekilde Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kurulu'na ve oradan da TBMM'ye taşımış olacağız. Eğer uzlaşma sağlanamazsa o zaman parçalı bir şekilde, bütünlük içerisinde değil de daha lokal şekilde bunları parlamentoya taşımış olacağız. Şu anda bulunduğumuz durum bu."